6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Peste 3000 de fermieri înscrişi în programul "Tomate în spaţii protejate"

Olt: Peste 3000 de fermieri înscrişi în programul „Tomate în spaţii protejate”

Peste 3.100 de fermieri din judeţul Olt s-au înscris în programul „Tomate în spaţii protejate”, judeţul Olt fiind primul din ţară din punct de vedere al numărului de legumicultori care participă la acest program naţional, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Dragoş Drăghicescu.
Acesta a declarat marţi, pentru Agerpres, că primele tomate româneşti produse de legumicultorii olteni vor ajunge pe piaţă la jumătatea lunii aprilie, deoarece sunt câteva zeci de fermieri care au plantat deja răsadurile de roşii în solarii.
„Avem înscrişi 3.174 de fermieri în programul de cultivare a tomatelor în spaţii protejate. Suntem pe primul loc în ţară, pentru că în judeţul Olt este şi tradiţie în cultivarea tomatelor, sunt şi condiţii de temperatură şi sol bune. S-a început plantarea în solarii, aveam, până luni seara, 34 de fermieri – 29 din bazinul legumicol Izbiceni-Giuvărăşti şi cinci fermieri din Strejeşti – care plantaseră în solarii. Ei pot scoate pe piaţă roşii româneşti la jumătatea lunii aprilie. Azi au început plantările şi la Tia Mare. Cu siguranţă toţi cei care plantează până la sfârşitul lunii februarie vor scoate pe piaţă tomate până la jumătatea lunii mai”, a afirmat Dragoş Drăghicescu.
Localitatea cu cei mai mulţi legumicultori înscrişi în programul „Tomate” este Izbiceni, cu 700 de fermieri care au în total 300 de hectare cu solarii, urmată de localitatea Cilieni, cu 560 de fermieri în program.
Judeţul Olt a fost pe primul loc la programul „Tomate” şi în anul precedent, când peste 2.400 de fermieri au reuşit să obţină ajutorul de minimis de 3.000 de euro pentru 1.000 de metri pătraţi cultivaţi cu tomate în spaţii protejate.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS