Ziua Protecţiei Civile din România, sărbătorită în Olt



 

La 28 februarie 2016 se împlinesc 84 de ani de la emiterea Înaltului Decret Regal prin care Regele Carol al II-lea aproba Regulamentul Apărării Pasive, consfințind apariția primelor structuri de protecție civilă în țara noastră.

La sediul ISU Olt din municipiul Slatina, în prezența prefectului Petre-Silviu Neacșu, Marius Oprescu, Președintelui Consiliului Județean Olt, cadrelor militare în rezervă și cadrelor inspectoratului, a avut loc,  astăzi, începând cu ora 11.00, l o ședință festivă dedicată Zilei Protecției Civile din România.

În cadrul ceremoniei au fost prezentate mesajele de felicitare din partea oficialităților centrale, au fost acordate diplome cadrelor militare în rezervă care au activat în domeniul protecției civile, au fost înaintate în grad cadrele militare care s-au remarcat în activitatea desfășurată, s-au prezentat repere din activitatea SMURD și au fost premiați mai mulți pompieri.

Cu ocazia Zilei Protecției Civile, au fost înaintați în gradul următor, înainte de expirarea stagiului minim în grad, cinci pompieri: în gradul de maior, căpitan Nuță Gigi – Detașamentul Caracal; în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Dincă Liviu – Serviciul Logistic, plutonier major Marineci Adrian – Detașamentul Slatina, plutonier major Vioreanu Marian – Detașamentul Slatina, plutonier major Ionescu Laurențiu – Detașamentul Caracal.

De asemenea, au fost acordate diplome aniversare și diplome de merit cadrelor militare în rezervă care au activat în domeniul protecției civile, dar și pompierilor care s-au remarcat prin profesionalism și spirit civic în diverse situații.


Au fost acordate diplome aniversare domnului col. (r) Răduică Marin, domnului col. (r) Ivănescu Marin, domnului col. (r) Buican Dumitru, domnului col. (r) Vulpe Marian, domnului lt. col. (r) Tache Ion, domnului lt. col. (r) Răgălie Gheorghe, domnului plt. adj. șef (r) Pavel Ion.

În cadrul festivităților au fost prezentate și repere din activitatea SMURD Olt, structură care a fost operaționalizată în urmă cu opt ani, în data de 28 februarie. La opt ani de la operaționalizarea SMURD, Lt. col. Zaharia Lucian și Plt. adj. Micu Mihai au primit diplome de merit în semn de mulțumire pentru implicarea în dezvoltarea acestei structuri la nivelul județului Olt.

Tot în cadrul ceremoniei de astăzi, a fost prezentată și echipa de scafandri a ISU Olt. Aceasta a fost operaționalizată în luna februarie, în cadrul Detașamentului Slatina și va asigura intervenția la nivelul întregului județ.

Echipajul este format din trei pompieri, care au absolvit cursul de scafandru autonom, desfășurat la Centrul de Scafandri al Ministerului Apărării Naționale, din municipiul Constanța. Școlarizarea scafandrilor olteni a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean Olt, iar autospeciala pentru transportul scafandrilor la locul intervenției și echipamentele specifice au fost achiziționate prin proiectul cu fonduri europene „Răspunsul eficient salvează vieți”.

La final au fost prezentate autospecialele și echipamentele cu care pompierii intervin în sprijinul populației și au fost organizate o serie de exerciții demonstrative.



Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 22 aprilie 2018

Actualitate

» Cea mai mare atracţie turistică din Franţa a fost evacuată. Un bărbat a ameninţat poliţiştii
» Peste 500 de permise de conducere, reţinute de poliţişti în ultimele 24 de ore
» ANM anunţă temperaturi cu până 10 grade mai mari faţă de cele normale
» Meniul primului prânz servit pe Titanic, vândut pentru 100.000 de lire sterline 
» Mutări la penitenciare. Trei secţii ale Penitenciarul Poarta Albă, evacuate. FSANP: Batista pe care-o ţine pe ţambal Tudorel Toader s-ar putea să fie una cât se poate de mare
» Turiştii români se mută pe litoral, de 1 mai, dar şi în staţiunile balneo
» Cursă Blue Air București-Tel Aviv, întoarsă din drum. Ieșea fum din motor
» Ruptură în coaliţie? ALDE cere Guvernului să reconsidere poziţia privind scăderea numărului de locuri în universităţi
» Banca Mondială şi-a majorat capitalul cu 13 miliarde de dolari
» Debitul Dunării, în scădere în următoarea săptămână
» Situaţia refugiaţilor în 2017. Clasamentul ţărilor UE care au primit migranţi anul trecut. Pe ce loc se află România, după ce a acordat azil pentru 655 sirieni 
» Numărul firmelor cu capital străin nou-înfiinţate a scăzut
» O nouă extragere a Loteriei bonurilor fiscale
» Moarte suspectă, în curtea unei case parohiale din Cluj. Preot găsit mort într-o fântână adâncă de 10 metri
» Accident grav pe Autostrada A1, între Timişoara şi Arad. Un mort şi patru răniţi, după ce o maşină s-a răsturnat
» Importurile de gaze au scăzut cu 22%, iar producţia s-a diminuat cu 1%
» România şi Bulgaria au cele mai slabe sisteme feroviare din Europa
» Lanţ uman de Cartea Recordurilor în Brașov, fiecare participant va citi o frază din romanul ”Desculţ”
» Centrul INFOTRAFIC: Traficul rutier va fi întrerupt pe DN1E
» Craiova: Începe cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakesperare
» Decesul lui Avicii: Anchetatorii au respins orice pistă criminală
» Actorul Verne Troyer, care a jucat rolul lui Mini-Me în două filme de comedie Austin Powers, a murit la vârsta de 49 de ani
» Arabia Saudită: O minidronă a fost doborâtă în apropierea palatului regal din Riad

Dolj

» Dolj: Culele din România dispar din cauza nepăsării, atrag atenţia arhitecţii

Gorj

» Gorj: Incendiu la un autoturism în Motru 

Sport

» Tenis – Fed Cup: Simona Halep aduce calificarea României în Grupa Mondială
» Volei (m): Băieții lui Pascu au coborât pe șase
» Fotbal / Au plecat „leii“ la luptă! Vezi declarațiile de dinaintea deplasării spre Giurgiu
» Fotbal / Pandurii Târgu Jiu nu a răpus UTA. Bogoi, supărat din cauza ineficienței
» Fotbal / Craiova II și CSO Filiași n-au luat puncte, au luat goluri
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (20 – 23 aprilie)

Top