Ziua Protecţiei Civile din România, sărbătorită în Olt 

La 28 februarie 2016 se împlinesc 84 de ani de la emiterea Înaltului Decret Regal prin care Regele Carol al II-lea aproba Regulamentul Apărării Pasive, consfințind apariția primelor structuri de protecție civilă în țara noastră.

La sediul ISU Olt din municipiul Slatina, în prezența prefectului Petre-Silviu Neacșu, Marius Oprescu, Președintelui Consiliului Județean Olt, cadrelor militare în rezervă și cadrelor inspectoratului, a avut loc,  astăzi, începând cu ora 11.00, l o ședință festivă dedicată Zilei Protecției Civile din România.

În cadrul ceremoniei au fost prezentate mesajele de felicitare din partea oficialităților centrale, au fost acordate diplome cadrelor militare în rezervă care au activat în domeniul protecției civile, au fost înaintate în grad cadrele militare care s-au remarcat în activitatea desfășurată, s-au prezentat repere din activitatea SMURD și au fost premiați mai mulți pompieri.

Cu ocazia Zilei Protecției Civile, au fost înaintați în gradul următor, înainte de expirarea stagiului minim în grad, cinci pompieri: în gradul de maior, căpitan Nuță Gigi – Detașamentul Caracal; în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Dincă Liviu – Serviciul Logistic, plutonier major Marineci Adrian – Detașamentul Slatina, plutonier major Vioreanu Marian – Detașamentul Slatina, plutonier major Ionescu Laurențiu – Detașamentul Caracal.

De asemenea, au fost acordate diplome aniversare și diplome de merit cadrelor militare în rezervă care au activat în domeniul protecției civile, dar și pompierilor care s-au remarcat prin profesionalism și spirit civic în diverse situații.


Au fost acordate diplome aniversare domnului col. (r) Răduică Marin, domnului col. (r) Ivănescu Marin, domnului col. (r) Buican Dumitru, domnului col. (r) Vulpe Marian, domnului lt. col. (r) Tache Ion, domnului lt. col. (r) Răgălie Gheorghe, domnului plt. adj. șef (r) Pavel Ion.

În cadrul festivităților au fost prezentate și repere din activitatea SMURD Olt, structură care a fost operaționalizată în urmă cu opt ani, în data de 28 februarie. La opt ani de la operaționalizarea SMURD, Lt. col. Zaharia Lucian și Plt. adj. Micu Mihai au primit diplome de merit în semn de mulțumire pentru implicarea în dezvoltarea acestei structuri la nivelul județului Olt.

Tot în cadrul ceremoniei de astăzi, a fost prezentată și echipa de scafandri a ISU Olt. Aceasta a fost operaționalizată în luna februarie, în cadrul Detașamentului Slatina și va asigura intervenția la nivelul întregului județ.

Echipajul este format din trei pompieri, care au absolvit cursul de scafandru autonom, desfășurat la Centrul de Scafandri al Ministerului Apărării Naționale, din municipiul Constanța. Școlarizarea scafandrilor olteni a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean Olt, iar autospeciala pentru transportul scafandrilor la locul intervenției și echipamentele specifice au fost achiziționate prin proiectul cu fonduri europene „Răspunsul eficient salvează vieți”.

La final au fost prezentate autospecialele și echipamentele cu care pompierii intervin în sprijinul populației și au fost organizate o serie de exerciții demonstrative.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 23 ianuarie 2018

Actualitate

» Mulţi români cotizează la pensiile facultative
» Număr mare de farmacişti şi psihiatri pe cap de român
» Bani mai mulţi pentru cadastrarea proprietăţilor
» Programatorii cu studii medii, scutiţi de impozit de la 1 februarie

Publireportaj

» Finanţare nerambursabilă pentru implementarea proiectului “Construire două terenuri de sport acoperite cu poliplan – balon şi anexă parter construcţii provizorii cu durata de 10 ani”
» Aveţi CATARACTĂ? Sau alte probleme cu VEDEREA?
» Aeroportul Internațional Craiova, una dintre cele mai notabile investiţii ale CJ Dolj
» Derulare proiect „Dezvoltarea durabilă a firmei SC Giltrans Modern SRL”

Local

» Ultramaratonistul Vlad Tănase, personalitatea anului la Slatina
» Selecţie pentru studenții care doresc să lucreze în Germania
» Deţinătorii de arme şi muniţii din Vâlcea, controlaţi
» Agenţi de pază care dormeau, depistaţi de poliţiştii vâlceni
» Eroii din Afganistan, cetățeni de onoare
» A lovit un copil cu autobuzul şi a fugit de la locul accidentului

Dolj

» Dosarul de evaziune al Dianei Boerică ajunge la Alba Iulia
» Ce idei le-a dat unor elevi din Craiova ninsoarea de duminică seară: „Închideți liceele să ne dăm cu sania!“
» Doljul, mereu cu mâna întinsă la stat
» Bugetarii, invidioşi unii pe alţii din cauza salariilor
» 41.000 de euro pentru semifinala Eurovision de la Craiova
» Viceprimar condamnat pentru un film de pe facebook
» Primăria vrea pază nonstop cu intervenție rapidă la stadion

Gorj

» Continuă războiul Condescu – Pandurii
» Fostul viceprimar din Târgu Jiu va fi înlocuit din Consiliul Local
» Sporul de calculator a rămas tot „în aer“ după vizita ministrului Pop

Sport

» Mateiu și ai lui au scăpat ieftin
» Craioveanca Ioana Ninulescu şi calul Quasar, o echipă de succes

Magazin

» Horoscop
» Şi-au unit destinele la cea mai mare groapă de gunoi
» Bancul zilei

Top