O familie din Mehedinţi, intoxicată cu gazele emanate de mustul aflat în fermentaţie

Foto: elisagradinameadevis.wordpress.com/


Trei persoane – mamă, tată şi fiu, din comuna Cujmir, sat Aurora, judeţul Mehedinţi, au ajuns, astăzi, la spital, după ce s-au intoxicat cu gazul emanat de mustul în fermentaţie. Oamenii au fost găsiţi în stare de inconştienţă, în pivniţa casei, transmite Mediafax.

Cei trei au fost găsiţi leşinaţi în pivniţă, de către un vecin, care a sunat imediat la Ambulanţă. Medicii susţin că cei trei membri ai familiei s-au intoxicat cu gazele emanate de mustul aflat în fermentaţie. „Este o familie din Aurora, formată din trei persoane în vârstă de 75, 62 şi 41 de ani – tată, mamă şi fiu, care au suferit o intoxicaţie cu dioxid de carbon. Au fost găsiţi în beci, unde fermenta vinul şi nu e primul caz, în fiecare an avem aşa ceva în judeţ. Uneori se lasă şi cu cazuri mortale. Cei trei au fost găsiţi, recuperaţi şi trataţi în termen rezonabil, dar când au fost găsiţi aveau saturaţii în oxigen foarte mici, erau confuzi, nu se putea discuta cu ei”, a declarat Horia Ene, medic în cadrul Serviciului de Ambulanţă Mehedinţi.

Medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin susţin că toţi cei trei pacienţi sunt în stare stabilă. „Pacienţii au intrat la vinul respectiv, care era în butoaie, numai că pivniţa nu avea ventilaţie suficientă şi s-au intoxicat cu dioxid de carbon. A fost o formă uşoară de intoxicaţie”, a Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin.


Medicii îi sfătuiesc pe cei care prepară vinul în această perioadă ca în locurile unde se produce fermentanţia să fie asigurată o ventilaţie corespunzătoare.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 24 iunie 2018

Top