scathd.com
boxfetish.net
extremeclip.net

Mehedinţi: Peste 200 de poliţişti vor acţiona luni în preajmea grădiniţelor şi şcolilor

politisti-scoala-elevi


220 de poliţişti vor acţiona luni în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Mehedinți, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă, informează IPJ Mehedinţi într-un comunicat.

Măsurile au fost luate din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu. Poliţiştii mehedințeni vor acţiona în sistem integrat, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Cei  aproximativ 180 de poliţişti de ordine publică, respectiv cei circa 40 de poliţişti de la rutieră şi cei 2 polițiști de la prevenire, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Mehedinți, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Efectivele sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru Poliţia Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.


Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, vor fi supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor.

Şeful Poliţiei Române a solicitat identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

O atenţie deosebită va fi acordată activităților educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

17 noiembrie 2017

Mehedinţi: Prins băut la volan

Polițiștii Biroului Ordine Publică din Drobeta Turnu-Severin, împreună cu efective din cadrul I.J.J. Mehedinți, au depistat, aseară, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din municipiu, în timp ce conducea pe bulevardul Tudor Vladimirescu un ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 18 noiembrie 2017

Top