6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiIntervenţii ale pompierilor mehedinţeni

Intervenţii ale pompierilor mehedinţeni

În ultimele 24 de ore, pompierii mehedinţeni au intervenit la cinci situaţii de urgenţă şi 10 urgenţe medicale.

Ieri, la ora 10:29, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu trei autospeciale de intervenție cu apă și spumă și 11 subofițeri, în sat Jidoștița, com. Breznița de Ocol, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la două anexe gospodăreşti.  Incendiul se manifesta cu flacără deschisă, cu posibilitatea de propagare la casa de locuit și la bucătărie. Au ars cele două anexe construite din lemn, cu învelitoare de tablă și cca. 10 tone plante furajere depozitate în podurile anexei.  La stingerea incendiului a acționat și SVSU Breznița de Ocol cu 2 voluntari.

Tot ieri, la ora 10:55, Garda de intervenție Baia de Aramă a intervenit cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă și şase subofițeri, în localitatea Baia De Aramă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în tribuna stadionului. Au ars deșeuri din material plastic și fân, fără pagube materiale.

La ora 12:32, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a fost solicitat să intervină la salvarea a două persoane căzute dintr-un caiac în fluviul Dunărea. La fața locului s-au deplasat o autospecială de intervenție cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, o autospecială de primă intervenție și comandă și o barcă cu un ofițer și 11 subofițeri. La ajungerea la locul evenimentului s-a constatat că cele două persoane au fost salvate de către angajații hidrocentralei PF1, nefiind nevoie de intervenția pompierilor.

La ora 19:10, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă și patru subofițeri, în sat Jidoștița, com. Breznița de Ocol, pentru asigurarea zonei de producere probabilă a situației de urgență la 2 anexe gospodăreşti. S-au asigurat măsuri de prevenire a reaprinderii incendiului.

La ora 19:11, Stația de Pompieri Vînju Mare a intervenit cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă și patru subofițeri, în localitatea Nicolae Bălcescu, orașul Vânju Mare, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la litiera pădure. A ars cca. 1 ha de litieră.

La ora 19:55, Stația de Pompieri Vînju Mare a intervenit cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă și trei subofițeri, în localitatea Nicolae Bălcescu, orașul Vânju Mare, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Au ars cca. 200 mp vegetație uscată, cu pericolul de propagare la biserica din localitate.

Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la alte 12 urgenţe medicale (dintre care o urgență a fost pentru acordarea primului ajutor și transportul la UPU Drobeta Turnu Severin a unei victime rezultate în urma unui accident rutier produs pe raza localității Cerna Sat, com. Padeș, jud. Gorj).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS