8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNoul primar al municipiului Târgu Jiu depune mâine jurământul

Noul primar al municipiului Târgu Jiu depune mâine jurământul

Primarul ales al municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, va depune mâine jurământul. Marcel Romanescu a fost nevoit să aştepte după decizia Judecătoriei Târgu Jiu pentru a-şi intra în pâine, întrucât nu s-a reuşit modificarea termenului, astfel încât depunerea jurământului să fie programată tot pentru data de ieri, însă în cadrul unei şedinţe extraordinare. Reprezentanţii PNL nu au reuşit să îi convingă pe magistraţi să grăbească validarea rezultatului alegerilor parţiale, în urma cărora liberalul Marcel Romanescu a reuşit să câştige fotoliul de primar. Marcel Romanescu a reuşit să câştige fotoliul de primar la o diferenţă uriaşă de contracandidatul său, Aurel Popescu, respectiv peste 4.000 de voturi. Fotoliul de primar de Târgu Jiu a rămas liber după ce Florin Cârciumaru a optat pentru un mandat de senator în Parlamentul României.

Aurel Popescu va colabora cu noul primar

Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu îi transmite lui Marcel Romanescu să lase la o parte politica la intrarea în sediul primăriei. Popescu este de părere că administrația publică locală va putea funcționa fără probleme numai în condițiile în care latura politică nu va prima în instituție. Marcel Romanescu, primarul ales la alegerile parțiale este de la PNL, iar cei doi viceprimari, Aurel Popescu și Adrian Tudor de la PSD. De asemenea, social-democrații gorjeni au majoritate și în Consiliul Local, astfel, încât ar putea apărea probleme din cauza orgoliilor politice. Este și motivul pentru care, social-democratul Aurel Popescu speră să găsească un aliat în Marcel Romanescu, pentru a acționa împreună în sprijinul cetășenilor din Târgu-Jiu. Dacă aceste condiții vor fi respectate, Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu-Jiu crede că poate fi evitată situația de la Motru, unde există divergențe între viceprimarul PSD și primarul PNL.

Cum se va lucra la primărie

Viceprimarul Aurel Popescu îl așteaptă pe Marcel Romanescu la Primăria Târgu-Jiu pentru a putea stabili cu acesta modul în care administrația publică locală va funcționa de acum înainte. Romanescu va depune mâine jurământul și va fi instalat în postul de primar, iar vicele Aurel Popescu susține că vrea să afle de la acesta modalitatea de a colabora atât în Consiliul local, dar și cu cei doi viceprimari PSD. De altfel, viceprimarul Aurel Popescu, susține că a purtat deja o primă discuție cu noul primar liberal, Marcel Romanescu pentru a se asigura că acesta va susține proiectele care se află în derulare la Primăria Municipiului Târgu-Jiu.Florin Cârciumaru și Aurel Popescu, uimiți de propunerea lui Weber de a-l  invita pe Romanescu în PSD

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS