5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAnchetă la Poliţia Locală din Târgu Jiu

Anchetă la Poliţia Locală din Târgu Jiu

Doi agenţi ai Poliţiei Locale din Târgu Jiu fac obiectul unei anchete interne. Marţi în zona de sud, lângă un supermarket o maşină a Poliţiei Locale a trecut pe lângă un cal aflat pe linia continuă. Oamenii legii şi-au văzut de drum şi nu au luat vreo măsură. La nivelul Poliţiei Locale a fost declanşată o anchetă care vizează agenţii care se aflau în autospecială. „Având în vedere relatările din ultima perioadă în spațiul public privind prezența cailor pe străzile din oraș am solicitat Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu să facă o anchetă internă și să se ia măsurile ce se impun. Polițiștii locali trebuie să intervină cu promptitudine de fiecare dată, pentru a se evita astfel de situații.Vă voi ține la curent cu rezultatul anchetei”, a declarat Aurel Popescu, primarul interimar din municipiul Târgu Jiu.

Nu au atribuţii şi mijloace să transporte cai

Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale din Târgu Jiu, a declarat că ancheta va stabili de ce agenţii nu au luat măsuri când au văzut animalul care umbla liber pe stradă şi care ar fi putut pune în pericol participanţii la trafic: „Vor fi făcute verificări din ce motive echipajul în cauză nu a acţionat în situaţia respectivă. La nivelul Poliţiei Locale a municipiului Târgu Jiu a fost declanşată o cercetare administrativă. Menţionez faptul că s-a urmat procedura, Dispeceratul a fost anunţat în legătură cu animalul lăsat nesupravegheat în vederea anunţării serviciului specializat în vederea eliberării carosabilului. Poliţia Locală nu are atribuţii pentru a transporta animalele identificate pe domeniul public la adăposturile construite special în acest sens, ci doar de a aplica amenzi, în măsura în care proprietarii pot fi identificaţi”, a precizat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţie Locale din Târgu Jiu.

Un şofer a murit după ce a dat cu maşina peste doi cai

Autorităţile din Târgu Jiu nu au reuşit încă să depisteze cine sunt stăpânii cailor care umblă liberi pe străzile din municipiu. Şi miercuri un cal se plimba liber în zona sediului Hidroelectrica, din Târgu Jiu. Animalul a fost fotografiat de un conducător auto. Duminică, mai mulţi cai au fost văzuţi în trei zone din oraş, iar în cartierul Narciselor cabalinele pas de luni de zile libere printre blocuri. Nu în ultimul rând, este de amintit că un şofer care acum trei săptămâni a lovit cu maşina doi cai pe strada Narciselor, a murit la spital. În ultima şedinţă a Consiliului Local, aleşii şi-au propus să mărească amenzile pentru proprietarii de cai şi chiar să confişte animalele şi să le vândă, dacă stăpânii cabalinelor nu achită amenda într-un anumit termen. În mod normal, dacă un cal liber este microcipat stăpânul poate fi identificat imediat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS