CEO, lider la producţia de energie

CEO cariera termocentrala
Complexul Energetic Oltenia este în topul producătorilor de energie


Complexul Energetic Oltenia(CEO) este lider pe piaţa producătorilor de energie electrică. Cota de piaţă a producătorilor de energie electrică pe cărbune era astăzi de peste 30%. Energia produsă de hidrocentrale atingea 20,6%, nuclear 20,6%, eolian 11,3%, hidrocarburi 8%, energia fotovoltaică 7,9% şi biomasă 0,81%. Astfel, energia electrică pe bază de cărbune asigura o treime din necesarul din Sistemul Energetic Naţional. Din cei 6.790 de megawați produși, 2.080 de megawați sunt produși pe bază de cărbune, din care peste 1.700, sunt realizaţi de Complexul Energetic Oltenia.De asemenea, mai bine de jumătate din producţia livrată în Sistemul Energetic Naţional de către Complexul Energetic Naţional, peste 800 de MWh provin de la Sucursala Electrocenrale de la Rovinari.

Termocentrala de la Rovinari, cea mai competitivă


Termocentrala respectivă are în funcţiune trei grupuri energetice, însă are probleme cu aprovizionarea cu lignit, din cauză că depozitul cele mai mari cariere minier de unde se aprovizionează grupurile energetice a rămas fără autorizaţia emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj. Depozitul trebuia mutat din Rovinari într-o comună vecină, însă administraţia Complexului Energetic Oltenia nu a mai reuşit să facă acest lucru, din cauza unor probleme legate de organizarea licitaţiei. Termocentrala de la Rovinari este cea mai importantă pentru CEO, având în vedere că aici se produce cea mai ieftină energie electrică pe cărbune, care trage în jos preţul de cost al fiecărui megavat produs de compania energetică din Oltenia. Viitorul termocentralei este însă incert, având în vedere că membrii Consiliului de Supraveghere amână de mai mulţi ani o investiţie prin care să fie retehnologizat grupul energetic numărul 5.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

18 octombrie 2017

Gorj: Furt de cărbune de la o carieră a CEO

Un bărbat, de 43 de ani, din comuna gorjeană Negomir, este cercetat pentru furt după ce ar fi sustras 16,8 tone de cărbune dintr-o carieră minieră. Polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari l-au depistat ieri în trafic un bărbat, în

Sumarul ediției de joi, 19 octombrie 2017

Top