5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: În stațiunea montană Rânca se schiază pe trei pârtii

Gorj: În stațiunea montană Rânca se schiază pe trei pârtii

Trei pârtii de schi din stațiunea montană Rânca sunt funcționale, în zonă fiind așteptate ninsori consistente, a declarat astăzi șeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, stratul de zăpadă are aproximativ 40 de centimetri pe pârtia M1 din centrul stațiunii, unde au fost folosite și tunurile de zăpadă artificială, iar conform prognozei meteo în zona montana se așteaptă ninsori consistente în zilele următoare.

„A nins cam cinci centimetri în ultimele 12 ore, se așteaptă în zilele următoare ninsori între 10 și 20 de centimetri pe zi, acestea sunt prognozele, deci turiștii care merg la munte să fie pregătiți, pentru că există posibilitatea să ningă foarte mult. Acum funcționează pârtiile M1 și M2 din centrul stațiunii și pârtia Junior de la intrare. Se speră să se aștearnă un strat corespunzător de zăpadă și care să reziste pentru prelungirea sezonului de schi. Stratul de zăpadă are acum cam 30-40 de centimetri pe pârtia M1, unde a fost ajutată cu tunurile de zăpadă”, a precizat Sabin Cornoiu.

Opt salvamontiști vor fi prezenți zilnic în weekend în stațiunea montană Rânca, aceștia fiind pregătiți să intervină pentru acordarea primului ajutor în cazul unor incidente.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS