10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi bărbaţi urmăriţi internaţional de autorităţile din Cehia, arestaţi în Gorj

Doi bărbaţi urmăriţi internaţional de autorităţile din Cehia, arestaţi în Gorj

Poliţiştii din Gorj au depistat doi bărbaţi urmăriţi la nivel internaţional de autorităţile judiciare cehe pentru comiterea infracţiunilor de furt şi distrugere. Este vorba despre Cătălin Cosmin Ciora şi Virgil Giugelea.

Cei doi bărbaţi au 25 şi 47 de ani, sunt din comuna Băleşti şi municipiul Târgu Jiu, iar ambii urmăriţi la nivel internaţional. Pe numele acestora, autorităţile judiciare din Cehia au emis mandate europene de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi distrugere, pe teritoriul ceh. Pentru depistarea acestora, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Cei în cauză au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reţinerea lor pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Craiova, în cursul zilei de astăzi, pentru demararea procedurilor de predare către autorităţile cehe.

Până la finalizarea procedurilor, aceştia au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS