Gorj: Atelier de lucru la Rânca în cadrul concursului “Profesiile Viitorului” – Elevul EdiDSCN4108

În perioada 23 martie – 4 mai în cadrul Proiectului Elevul Edi se desfăşoară concursul “Profesiile viitorului”, oferind elevilor implicaţi în proiect posibilitatea de a aborda procesele de informare şi consiliere într-o manieră inovativă, dar şi de a-şi exprima opiniile şi aşteptările cu privire la piaţa forţei de muncă din viitor.

În concurs s-au înscris elevi din 6 licee – colegii din Regiunea Sud-vest Oltenia, astfel: Colegiul de Informatică “Matei Basarab” Vâlcea , Liceul Tehnologic “Dimitrie Filişanu” din Filiaşi, Liceul Tehnologic Vitomireşti, Colegiul de Silvicultură şi Protecţia Mediului Vâlcea, Liceul “Constantin Brâncoveanu” Horezu şi Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea.

Concursul se desfăşoară în două etape şi anume prima etapă a început cu selecţia elevilor participanţi şi desfăşurarea unui Atelier de lucru în staţiunea Rânca. Temele abordate au fost standardizarea pieţei muncii în prezent şi tendinţe viitoare, abordarea schimbării şi învăţarea pe tot parcursul vieţii.

Astfel 54 de elevi au participat în aceste zile, în Rânca, la atelierul Profesiile vitorului pe o perioadă de două zile. Programul a fost o provocare pentru participanţi, care au parcurs un proces structurat de învăţare bazat pe experimentare, generalizare şi prezentarea concluziilor. A fost încurajată creativitatea şi comunicarea în lucrul pe grupuri mici şi asumarea răspunderii, iniţiativa în realizarea prezentărilor în plen.

Workshop-urile au atins obiectivele propuse şi anume: acomodarea cu noţiunea de standardizare, care sunt beneficiile respectării standardelor într-o organizaţie, dar şi macro pe piaţă muncii sau pe piaţă de desfacere. În cadrul acestei activităţi elevii au fost familiarizaţi cu diferite tipuri de categori sau clasificări şi şi-au adus contribuţia prin realizarea temei Piaţa Muncii.


De asemenea au realizat şi o harta a Pieţei Muncii în viitor şi au procesat care sunt tendinţele ce vor face diferenţe majore, iar ultima sesiune din prima zi a fost alocată pentru înţelegerea perpectivelor angajat/angajator în realizarea unei fişe de post.

Ziua a doua i-a provocat pe beneficiari cu teme legate de gestionarea schimbării şi identitate, şi anume cum ne raportăm la realitate pentru a face faţă vitezei cu care ne confruntăm cu schimbarea, cum să ne deschidem mintea să dezvoltăm o gândire fluidă sau să gândim cât mai creativ, ce puncte de echilibru ne păstrăm. Participanţii au exersat modalităţi de concepere a cheilor de memorie pentru a aceesa mai uşor memoria de lungă durata.

Elevii s-au implicat cu entuziasm, au răspuns cerinţelor peste aşteptări, au acceptat provocările competiţiei, dar au dat dovadă şi de colaborare şi bună comunicare în echipe, s-au susţinut, au empatizat şi mai ales au învăţat lucruri noi.

Punctajul pentru Concurs se compune din 100 de puncte, dintre care maxim 10 sunt acordate pentru participarea la Atelier şi 90 pentru eseu, conform regulamentului de concurs, disponibil pe internet.

Până la dată de 23 aprilie elevii înscrişi în concurs au posibilitatea să trimită eseurile lor la adresa Fundaţiei World Vision România, sediul din Calea Moşilor nr 36A, sector 3, Bucureşti, iar câştigătorii concursului vor fi premiaţi conform Regulamentului cu premii în valoare de 1500 lei premiul I, 900 lei premiul II, 600 lei premiul III şi 4 premii speciale fiecare de 400 lei – premiu special pentru descrierea celei mai inovative profesii, premiul special pentru argumentul tehnic, premiulspecial pentru argumenul psihologic şi premiul special pentru pentru cea mai originală expunere.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 19 ianuarie 2018

Publireportaj

» Anunţ de începere implementare proiect „Dotarea cu echipamente noi şi eco-eficiente pentru extinderea activitaţii” POR 2.1A Microintreprinderi

Local

» Comuna Şovarna, o frumuseţe care se stinge
» Minore dispărute de acasă, depistate de poliţiştii vâlceni
» Cercetări în Vâlcea şi Olt într-un dosar de evaziune fiscală
» Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală
» Continuă loteria bonurilor fiscale
» Declarația 600 se depune până pe 31 ianuarie
» Se interzic pungile de plastic
» Slatina, în sărbătoare

Dolj

» Două măsuri de finanţare din PNDR 2020, active pentru fermieri
» Crima de la Jiu, pe masa judecătorilor
» CEO cârpește iarna ce putea repara vara
» Una dintre semifinalele Eurovision România, organizată în Bănie
» OCPI Dolj, la loc comanda în scandalul artificiilor cu terenuri
» Întreruperi energie electrică de luni

Gorj

» Viscolul şi ninsorile au făcut prăpăd în judeţul Gorj
» Ministrul educației vine la Târgu Jiu pentru a soluţiona scandalul sporului de calculator
» ISU Gorj are autospeciale vechi de peste 30 de ani
» Modernizarea Căii Eroilor costă 25 de milioane de euro

Sport

» Pascu: E un nou început pentru această echipă
» Alb-albaștrii își măsoară forțele cu Lechia Gdansk

Sanatate

» Pană de curent? Spitalele trebuie să fie dotate cu generator!
» Anca Constantinescu, comoară pentru mii de pacienţi

Educatie

» ISJ Dolj: „Deficitul bugetar al școlilor trebuie redus!“
» Craiova, gazdă a trei olimpiade școlare naționale

Magazin

» Horoscopul de weekend
» Zona zoster apare dacă ai imunitate scăzută
» Reţeta de weekend – Chec cu afine și iaurt
» Bancul zilei

Top