25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘapte elevi din Craiova pe podiumul Olimpiadei Naționale de Muzică

Șapte elevi din Craiova pe podiumul Olimpiadei Naționale de Muzică

 

Olimpiada Națională de Muzică găzduită de Liceul de Arte ”Marin Sorescu” din Craiova s-a încheiat azi cu gala premiilor. Evenimentul a adus la Craiova sute de elevi talentanți. ”Se acordă 201 premii, un premiu special de la Rotary București, cinci premii acordate de Universitatea din Craiova, patru premii de la Filarmonica Oltenia, două premii de la sindicatul FSLI Dolj și un premiu de la sindicatul ”Spiru Haret” Dolj. Craiova a avut opt elevi la această olimpiadă dintre care șapte au obținut premii. Avem astfel, doi elevi cu premii I, trei elevi cu premii II, un elev cu premiul III și o mențiune”, a spus Lucia Croitoru, managerul Liceului de Arte ”Marin Sorescu” din Craiova. Olimpiada a avut mai multe secțiuni: interpretare vocală, interpretare instrumentală și studii teoretice.
Premiul I a fost obținut de elevul Pretuleac Ștefan la pian pregătit de profesorul Mariana Ilie, dar și de eleva Ioana Nedelcu la vioară, fiind pregătită de profesorul Speranța Șopov.
Premiul II au fost obținut de elevii Diana Oșca-canto – clasa a XI-a, profesor Adrian Ghidiceanu, Miruna Dascălu- canto, profesor Adrian Zamfir și Ana Găman-pian, profesor Daniela Balaci.
Premiul III a fost obținut de eleva Diana Păceană la secțiunea chitară profesor George Mitrache, iar mențiune a obținut Ștefania Mitrică la violă, pregătită de profesorul Elena Oraveț.
Concurenții au precizat că au avut mari emoții pentru că au fost candidați foarte bine pregătiți. ”Au fost mulți candidați buni. Premiul obținut de mine este o mare realizare, mai ales că este pentru prima dată când particip la această olimpiadă”, a precizat eleva Diana Oșca. Și pentru ocupanții locului I au fost emoții mari. ”Acest premiu înseamnă foarte mult pentru mine, mai ales că este prima dată când obțin locul I la Olimpiada națională de Muzică”, a precizat elevul Ștefan Pretuleac.
Și cadrele didactice care au făcut parte din juriu au spus că au fost concurenți foarte buni. ”Am făcut parte din comisia de jurizare la secțiunea canto și pot spune că a fost o competiție imprevizbilă. Au venit copii din toată țara. Au fost 52 de candidați. Toți ar fi meritat un premiu frumos. Am văzut în acești copii artiști deja formați”, a spus profesorul Adrian Ghidiceanu de la Liceul de Arte ”Marin Sorescu” din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS