14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Scandal pe holurile Spitalului de Urgență Craiova

(VIDEO) Scandal pe holurile Spitalului de Urgență Craiova

O tânără din Craiova a depus pângere împotriva unor agenți de la firma de pază de la Fort Security, cea cu care are contract Spitalul Județean de Urgență Craiova, care ar fi lovit-o. Incidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri, la etajul patru al unității medicale. Tânăra își susține acuzațiile cu ajutorul unui filmuleț făcut cu telefonul mobil, în care se observă cum unul din agenții de pază o lovește de două ori peste mâna în care ține telefonul.
Craioveanca de 19 ani a povestit pentru GdS că a mers la unitatea medicală ca să-și viziteze prietenul, care urma să fie supus unei intervenții chirurgicale, însă agenții de pază au început să o împingă, iar unul chiar a lovit-o peste mâini atunci când a început să filmeze cu telefonul mobil.
„Prietenul meu era în operație, iar eu trebuia să aștept o asistență care să mă anunțe când iese și de ce are nevoie. Eu eram singurul însoțitor. Cei de la securitate m-au lăsat să trec pe mine și alte persoane. Am stat la etajul patru, pe un hol, unde așteptam asistenta. Dânșii au venit la mine și mi-au spus să plec, iar eu le-am explicat de ce nu pot. Domnul din imagine a luat foc în momentul în care l-am întrebat de ce mă atinge, pentru că mă tot împingea. Am simțit oarecum ceva pe față, dar nu pot spune că m-a lovit. Atunci m-am panicat și am pornit telefonul, iar când am început să filmez acel agent s-a enervat foarte tare și a început să mă lovească peste telefon și mâini. Mi-a vorbit foarte urât, iar ceilalți doi care îl însoțeau râdeau”, a precizat tânăra de 19 ani.

Conducerea Spitalului de Urgență vede lucrurile altfel

Dr. Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova, a explicat că totul a plecat de la faptul că fata nu a înțeles că nu este oră de vizită și a început să facă scandal. În acel moment paznicii spitalului au chemat echipa de intervenție.
„Paznicii spitalui i-au spus domnișoarei că nu are voie să între în spital. Nu a înțeles, a insistat, a început să facă scandal, gălăgie. Conform noului regulament de asigurare a pazei în spitale noi avem contract cu o firmă care ne dă gardieni în spital. Anul trecut am avut licitație și în urma acesteia colaborăm cu firma Fort Securty, cea care a câștigat licitația. Conform regulamentului, în momentul în care paznicii din spital au divergențe sau nu se înțeleg cu un aparținător sau pacient trebuie să cheme echipa de intervenție a firmei. Așa s-a întâmplat și în acest caz. Paznicii din spital au chemat echipa de intervenție a firmei după ce domnișoara a început să facă scandal. Totul a fost filmat și de sistemul de supraveghere al spitalului. Sunt aparținători care nu înțeleg că în spital accesul este limitat și că nu se poate intra oricând și oricum”, a precizat dr. Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova.
Întrebați despre acest incident, inițial, în cursul zilei de joi, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat pentru GdS că tânăra a mers la Secția 2, însă nu a depus o plângere împotriva agenților de pază care ar fi lovit-o.
Cert este că, ulterior, tânăra s-a întors și a formulat o plângere. Potrivit oamenilor legii, polițiștii de la Secția 2 au început cercetările, ”urmând să fie dispuse măsurile legale”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS