8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi bărbaţi au murit în maşina care îi luase la ocazie spre Craiova

Doi bărbaţi au murit în maşina care îi luase la ocazie spre Craiova

Scene cumplite s-au petrecut, ieri dimineaţă, la ieşirea din Segarcea spre Calopăr, unde două persoane şi-au pierdut viaţa într-un teribil accident rutier. Un tânăr de 24 de ani, Ionuţ Palamarenco şi un bărbat de 50 de ani, Emil Mavriche, amândoi din Segarcea, au luat „ocazia“ pentru a merge la Craiova, însă abia au reuşit să ajungă la ieşirea din oraş, acolo unde şoferul maşinii în care se aflau a intrat în depăşire pe linia dublă continuă, nu s-a asigurat corespunzător şi a lovit frontal un Opel Vectra C, condus de o femeie de 44 de ani, din Craiova, care venea dinspre Calopăr şi trebuia să ajungă la serviciu, în Valea Stanciului. Şoferul vinovat, Valentin Buia, de 25 de ani, conducea un Cielo. În accident a mai fost implicat un autoturism marca Skoda, acroşat de Opel, în timpul impactului. Şoferiţa Opelului şi şoferul vinovat au fost răniţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Bărbatul care se afla la volanul Skodei nu a suferit nicio leziune, iar maşina a fost uşor avariată.

La locul accidentului s-au adunat zeci de oameni, printre care rude ale victimelor, dar şi şoferii maşinilor care aşteptau ca circulaţia să se reia. „Am înţeles că Cielo venea de la Segarcea, iar Opelul de la Craiova. Şoferul care conducea Cielo a intrat în depăşire, nu a respectat regulile de circulaţie şi a intrat în Opel“, a declarat Marian Costache, un bărbat care se afla la locul accidentului. Rudele victimelor plângeau şi erau îngrozite de gravitatea accidentului. „Tatăl meu a murit. Se ducea la Craiova cu ocazie. Nu pot să cred că i s-a întâmplat aşa ceva. Trăim un coşmar“, a spus fiica bărbatului de 50 de ani, decedat în accident.
Cei care au sărit primii să îi ajute pe răniţi au fost nişte muncitori care se aflau în zonă şi lucrau câmpul. „Am văzut când s-au lovit frontal. Şoferul maşinii Cielo a fost de vină. Noi abia ce luaserăm curba, putea să ne lovească chiar pe noi. Am tras de uşi ca să îi scoatem. Apoi am sunat la 112, dar am văzut că cei doi din spate nu mai mişcau. Şoferul Cielo-ului mişca. La fel şi şoferiţa Opelului, dar era căzută pe stradă“, a declarat Florea Pârvan, un martor al accidentului.
Imediat după ce a sosit la locul accidentului echipajul de descarcerare Secţia Segarcea, au fost scoşi din maşină cei doi bărbaţi inconştienţi, care erau încarceraţi pe bancheta din spate a maşinii Cielo, iar cele două echipaje de pe ambulanţă au început resuscitarea acestora. Din păcate, manevrele medicilor nu au reuşit să îi readucă la viaţă pe Emil Mavriche şi pe Ionuţ Palamarenco. „Pe numele şoferului vinovat a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă. Cadavrele celor doi bărbaţi decedaţi au fost transportate la morga Spitalului Segarcea“, a declarat Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.
Celelalte două victime, şoferiţa Opelului şi şoferul autoturismului Cielo, au fost duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. „Pacienta de 44 de ani a primit îngrijiri medicale, i s-au făcut investigaţii, iar în urma acestora nu s-au descoperit leziuni interne. Aceasta a fost eliberată la domiciliu. Tânărul de 25 de ani se află în aria de monitorizare. El este conştient, stabil, însă necesită mai multe investigaţii medicale“, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS