5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Trei dintre bărbaţii acuzaţi de trafic de minori şi proxenetism, arestaţi preventiv

Craiova: Trei dintre bărbaţii acuzaţi de trafic de minori şi proxenetism, arestaţi preventiv

Trei dintre bărbaţii cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism au fost arestaţi preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile. Este vorba despre Gheorghe Laurenţiu Capotescu, Ahmed Cristian Bulacu, Radu Alin Florescu. În schimb, pentru cel de-al patrulea bărbat cercetat în acest dosar, Gheorghe-Sorin Ciucă, magistraţii Tribunalului Dolj au hotărât să îi dea arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Vă reamintim că polițiștii de combatere a criminalității organizate din Craiova și ai Direcției de Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat, miercuri, nouă percheziții, în judeţul Dolj, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism. Din cercetările făcute până acum de procurori, se pare că victimele care au căzut pe mâna celor patru bărbaţi erau terorizate şi obligate să practice prostituţia, atât în Craiova, cât şi în Spania. Procurorii spun că, în perioada 2014 – 2017, cei patru inculpaţi ar fi exploatat sexual 12 victime. În urma perchezițiilor, de la domiciliile acestora au fost ridicate peste 17.000 de euro, aproximativ 7.000 de lei, înscrisuri, 18 telefoane mobile, 12 cartele SIM, două laptopuri, un hard disk, un pistol airsoft şi 85 de alice, calibru 4,55 mm. După descinderile de miercuri, opt persoane au fost duse la audieri, însă doar cei patru bărbaţi au fost reţinuţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS