19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoctorul Riza, dat afară de la Spitalul Judeţean

Doctorul Riza, dat afară de la Spitalul Judeţean

Conducerea spitalului a decis ieri desfacerea contractului de muncă al medicului urolog Mugur Riza, conform unor surse din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova. După seria de scandaluri reflectate în presă în ultima perioadă, s-a decis ca medicul să nu mai lucreze în unitatea spitalicească.

GdS a scris de-a lungul timpului despre incidentele în care dr. Riza a fost implicat

În luna mai a acestui an, medicul urolog Mugur Riza a fost acuzat de un coleg al său că l-ar fi lovit cu palma peste ureche pentru că ar fi refuzat să pună, alături de alți colegi, bani pentru a oferi un cadou celui care a reparat unul dintre aparatele necesare în secție. Dr. Lucian Stoica, medic tot în secția de Urologie, a anunțat poliția în urma incidentului. În urmă cu doar câteva zile, urologul Mugur Riza s-a aflat din nou în centrul unui scandal. De data aceasta, dr. Mihaela Cheie, medic în cadrul secției Chirugie II, a apelat la 112, iar dr. Riza a fost amendat de polițiști cu suma de 3.000 de lei.
GdS a scris de-a lungul timpului despre problemele apărute în spital: „Încă un scandal între medicii Spitalului de Urgență Craiova“, „Bătaie între doi medici la Spitalul Județean Craiova“, „Un pacient a așteptat șase ore pentru o operație“.
Surse din cadrul spitalului au confirmat pentru GdS faptul că ultima măsură luată în urma comportamentului medicului Mugur Riza a fost desfacerea contractului de muncă. „I s-a desfăcut astăzi (ieri – n.r.) contractul, în urma tuturor scandalurilor iscate în spital. Nu a fost încă anunțat pentru că nu a putut fi găsit“, au spus surse din unitatea medicală craioveană.
GdS a vrut să afle și părerea medicului Mugur Riza. Acesta a declarat că nu a fost anunțat asupra acestei decizii și că i se pare o glumă proastă. Medicul are un contract de muncă și cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, contract care în acest moment este în vigoare.

„Nu știe bărbatul ce știe tot satul“

„E ca în zicala: «Nu știe bărbatul ce știe tot satul». Nu fac parte din filmul lor. Pentru ei, sunt o hologramă. Eu sunt încadrat la UMF Craiova, iar la spital există altă poveste, am un alt contract, o colaborare. S-ar putea ca la final toată lumea să își dea seama că nu știe cine sunt. Până acum nu m-a informat nimeni. Nu ați mai auzit de glume proaste?! Care e problema? Pot să mă anunțe și la miezul nopții. Nu fac parte din filmul lor. Sunt o hologramă“, a spus dr. Mugur Riza.
Cât despre incidentul în urma căruia a fost amendat de poliție cu 3.000 de lei, dr. Riza a menționat că: „Este ca la evenimentul precedent, unde au venit unii îmbrăcați în haine de polițiști, chipurile ei m-au amendat. Nu am văzut-o până acum (amenda – n.r.). E posibil să fie. Poate e o făcătură. Rămâne de văzut“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS