13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBătaie între doi medici la Spitalul Județean Craiova

Bătaie între doi medici la Spitalul Județean Craiova

Joi dimineață a fost scandal în Clinica de Urologie, doi medici sărind la bătaie

Scandal între doi medici la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Totul s-ar fi întâmplat la raportul de gardă pe care medicii de la Clinica de Urologie l-au avut, ca în fiecare dimineață. În timpul discuției între dr. Mugur Liviu Riza și dr. Lucian Stoica ar fi apărut disensiuni. Mai grav este că incidentul a avut loc în cadrul unui spital universitar unde pacientul ar trebui să fie prioritar. Incidentul a fost reclamat la poliție. O sesizare semnată de mai mulți medici din Secția de Urologie a ajuns și la conducerea spitalului și la Consiliul de Etică din unitatea medicală.

Medicul urolog Mugur Riza este acuzat de către colegul său că l-ar fi lovit cu palma peste ureche pentru că ar fi refuzat să pună, alături de colegii săi, bani pentru a oferi un cadou celui care a reparat unul dintre aparatele necesare în secție. Dr. Lucian Stoica, medic tot în secția de Urologie, a anunțat poliția în urma incidentului.
„Azi, în jurul orei 8.30, polițiștii Secției 2 Poliție Craiova au fost sesizați telefonic de un medic din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Craiova, care a reclamat faptul că a fost lovit peste ureche de un alt medic, coleg cu el. Ulterior, persoana vătămată s-a prezentat la sediul Secției 2 Craiova, unde a formulat o plângere împotriva agresorului“, a declarat inspector principal Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

„De-a lungul timpului au mai existat diverse șicane, înjurături la adresa altor medici“

Conducerea spitalului spune că incidentul este regretabil mai ales că vorbim de cel mai mare spital din Oltenia, un spital universitar. Dr. Bogdan Fănuță, managerul unității medicale, spune că a primit și o sesizare de la unii dintre medicii care lucrează la Urologie. Aceasta urmează să fie analizată de Comisia de Disciplină și de către Consiliul de Etică.
„Este vorba despre un incident care a avut loc între doi medici, un incident neplăcut și total inadecvat. Doi medici s-au luat la bătaie. A fost anunțată Secția 2 Poliție de către unul dintre medici. Noi am primit o sesizare de la o parte din medicii din clinică, care o să fie analizată de către Comisia de Disciplină și de către Consiliul de Etică, pentru a se lua măsuri administrative. În funcție de raportul pe care o să îl dea poliția, se poate merge mai departe. Medicii de la Urologie spun că a fost o altercație, am înțeles că un medic i-ar fi dat o palmă unui alt medic. Nu s-a spus care este motivul agresiunii. În sesizarea primită se spune că nu mai pot lucra cu unul dintre medici pentru că nu este prima abatere pe care o are, numai că de data aceasta este o agresiune fizică. De-a lungul timpului au mai existat diverse șicane, înjurăruri la adresa altor medici din clinică sau din alte clinici sau a personalui medical. Consiliul Etic este sesizat în privința aceluiași medic și de către un medic din Terapie Intensivă. Consiliul Etic o să își spună săptămâna viitoare punctul de vedere. Urmează ca în final să luăm o decizie administrativă“, a spus dr. Bogdan Fănuță.

„Eu am plecat, el s-a dezechilibrat, e treaba lui, ce să îi fac eu…?!“

Redactorul GdS l-a contactat și pe dr. Lucian Stoica, dar acesta nu a dorit să vorbească despre cele întâmplat joi dimineață. În schimb, dr. Mugur Riza își ia apărarea și explică situația. „Nu a fost nici un incident. Am reparat aparatul rezectoscop și am vorbit să strângem bani toți, să îi facem un cadou omului care ne-a reparat acel aparat. Trebuia să plătim numai pentru o piesă 1.600 de euro, să reparăm aparatul, dar am găsit niște oameni foarte pricepuți în București, care nu au cerut nimic, și ne-au reparat aparatul. Am zis că de bun-simț este să facem o chetă și să cumpărăm un cadou celui care ni l-a reparat. Când am vorbit astăzi despre asta, doctorul Stoica a spus «alaltăieri am spus dau ca să tacă nebunul»… Atunci m-am ridicat să plec la a doua operație și el cred că s-a speriat și a luat scaunul să mă lovească. Eu am plecat, el s-a dezechilibrat, e treaba lui, ce să îi fac eu…?! Celuilalt medic, cel din Terapie Intensivă, în fiecare zi îi spun nu mai bage aparținătorii în blocul operator sau să nu mai trimită brancardierii să se ducă îmbrăcați în haine de sală să cumpere covrigi. De aici pleacă discuțiile“, susține dr. Riza.

Clinica de Urologie are mari probleme cu aparatura veche, pacienții riscă să nu mai poată fi tratați

Acest scandal are loc în contextul în care Clinica de Urologie și pacienții tratați aici se lovesc de probleme mari. Mare parte din aparatura din secție este veche. În fiecare zi se mai defectează câte un aparat medical. De peste 15 ani, Ministerul Sănătății nu a mai ajutat Clinica de Urologie cu aparatură. Medicii spun că, dacă situația nu se remediază în maximum două luni, nu mai pot face intervenții chirurgicale endoscopice, acestea reprezentând peste 75% din activitatea medicală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS