16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjExproprierile continuă, lucrările bat pasul pe loc

Exproprierile continuă, lucrările bat pasul pe loc

Varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu este executată în procent de peste 35%

Drumarii gorjeni contină să realizeze exproprierile pentru varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, însă lucrările propriu-zise la şosea sunt stopate în continuare. Cu toate acestea, autorităţile din Târgu Jiu şi din judeţul Gorj încă speră că varianta ocolitoare va fi realizată. S-a vehiculat faptul că lucrările vor intra în conservare. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că nu are informaţii cu privire la acest lucru, iar la instituţie nu a sosit vreo adresă în acest sens. Mai mult decât atât, Marcel Romanescu susţine că are informaţii din partea autorităţilor judeţene potrivit cărora lucrările vor continua. În plus, primarul se va deplasa săptămâna viitoare la Bucureşti pentru a solicita lămuriri. Reprezentanţii puterii şi în special parlamentarii PSD au anunţat că nu sunt probleme cu partea de finanţare şi că anul acesta se va continua execuţia lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Mesaje în acest sens au transmis parlamentarii Mihai Weber şi Florin Cârciumaru.

Nu ar fi probleme cu finanţarea

La rândul său, Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că există finanţare pentru varianta ocolitoare a oraşului, întrucât este vorba de fonduri externe şi nu de la bugetul de stat. Tudor a spus că în perioada de iarnă nu au fost executate lucrări din cauza temperaturilor. Cu toate acestea, temperaturile sunt de peste o lună de zile pozitive şi se puteau derula lucrări pe şantierul variantei ocolitoare. Ion Tudor a spus că au fost executate lucrări de conservare în această perioadă. Tudor a reafirmat faptul că există finanţare, consultanţă şi firmă de construcţii. Şeful Secţiei Târgu Jiu a mai declarat că partea de exproprieri continuă, iar oamenii îşi primesc banii pe case. Tudor a evitat să spună o dată de la care vor fi reluate lucrările la noua şosea. Acestea ar fi trebuit să fie gata din octombrie 2016.

Italienii stau blocaţi la Târgu Jiu

Licitaţia pentru lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu a fost câștigată de firma italiană COLLINI LAVORI. Valoarea contractului este de 151.211.642 de lei fără TVA. Lungimea şoselei este de 21 de kilometri. Perioada de execuţie era de 24 de luni. Potrivit contractului, varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie recepţionată în luna octombrie a anului 2016. Centura ocolitoare a municipiului va fi construită pe DN 66, care traversează Târgu Jiu de la sud la nord, precum şi pe drumul naţional secundar DN 67D. Proiectul presupune realizarea unei variante de ocolire atât prin estul oraşului, cât şi prin vestul acestuia: varianta est (cei mai mulți kilometri de centură) va asigura legăturile pe partea de est între Filiaşi (DN 66), Râmnicu Vâlcea (DN 67) şi Petroşani (DN 66) și are o lungime de 14,9 km. Varianta vest asigură legăturile pe partea de vest între Filiaşi (DN 66), Drobeta Turnu Severin (DN 67) și Băile Herculane (DN 67D) și are o lungime de 5 km. În proiect sunt cuprinse lucrări de amploare, precum poduri peste Jiu, Amaradia şi calea ferată, dar şi două pasaje supraterane, ce vor trece peste Drumul Naţional 67.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS