5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO fetiţă de zece ani a murit de encefalită în ziua de Paşte

O fetiţă de zece ani a murit de encefalită în ziua de Paşte

Alina Maria Gheorghiţoaia visa să devină interpretă de muzică populară

Dramă în familia unei fetiţe de numai zece ani, din Rovinari. Ana Maria Gheorghiţoaia, o micuţă interpretă de muzică populară, a murit chiar în ziua de Paşte, copila fiind diagnosticată cu encefalită. A ajuns, iniţial, la medicul de familie, care i-a prescris medicamentaţie pentru viroză respiratorie. Fata a urmat tratamentul câteva zile, după care starea de sănătate nu s-a ameliorat şi a ajuns în data de 2 aprilie la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Orăşenesc din Rovinari. Ulterior, eleva a fost transferată la Secţia Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Potrivit cadrelor medicale, evoluţia stării de sănătate s-a degradat permanent şi a fost luată decizia să fie transferată la o clinică de specialitate din Capitală, cu suspiciunea de encefalită acută.

A câştigat premii la concursuri de muzică populară

Ana Maria a ajuns la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti, unde a murit în ziua de Paşte. „La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, Secţia Pediatrie, a fost consultată prezentând: obnubilare, comportament bizar, afebrilă. A fost solicitat consult neurologic. S-a luat legătura cu ATI, întrucât starea generală se deteriora. Pe Secţia ATI a prezentat febră 38 de grade şi convulsii generalizate. A fost consultată de un neurolog pediatru şi starea era general alterată. Exista suspiciunea de encefalită acută cu lichid clar (viral), stare comatoasă, scor Glasgow 10, LRC în lucru. S-a solicitat transferul şi a fost acceptat la Spitalul «Marie Curie» din Bucureşti“, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Ana Maria nu a mai putut fi însă salvată de medici. Micuţa câştigase mai multe premii la concursuri de interpretare muzică populară şi visa să cânte în propriile spectacole sau alături de solişti cunoscuţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS