8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru răniți într-un accident produs de un șofer de camion

Patru răniți într-un accident produs de un șofer de camion

Doi craioveni și fetița lor de zece ani au fost răniți grav în urma unui accident provocat de un șofer de camion sâmbătă după-amiază, pe DN 6, în apropierea comunei doljene Ișalnița. În același accident a fost rănită și o femeie de 49 de ani, din localitatea Almăj, care conducea un al doilea autoturism implicat în accident.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, Vasile Ispas, de 43 de ani, din localitatea Dobrotești, care conducea un autocamion dinspre Craiova către Filiași, a virat stânga fără să se asigure și a acroșat un Volkswagen Golf condus pe banda a doua a șoselei de craioveanul Stelian Gâlcă, de 46 de ani. În urma impactului, autoturismul condus de Gâlcă a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a fost lovit în plin de un Chevrolet Aveo, condus regulamentar de Liliana Vlăduțoiu, de 49 de ani, din comuna Almăj.
În urma accidentului au fost răniți șoferul autoturismului Volkswagen Golf, soția acestuia, dar și fetița lor de zece ani, toți fiind transportați la Spitalul de Urgență Craiova. La aceeași unitate medicală a ajuns și șoferița autoturismului Chevrolet Aveo, iar șoferul camionului a scăpat fără nici o zgârietură în urma accidentului provocat chiar de el. Pompierii doljeni au intervenit la locul accidentului cu o autospecială de decarcerare și un echipaj de prim ajutor, iar Serviciul de Ambulanță Dolj a trimis alte trei ambulanțe.

Fetița de zece ani, transportată în comă la spital

Polițiștii doljeni au explicat că cele patru victime au fost rănite ușor în urma accidentului, însă reprezentanții Spitalului de Urgență Craiova i-au contrazis. Aceștia din urmă au explicat că fetița de zece ani a fost transportată în comă la unitatea medicală, iar părinții săi au fost răniți grav în urma accidentului rutier.
„Începând cu ora 14.40, au sosit în Urgenţă victimele accidentului rutier de la Işalniţa. Trei dintre ele sunt membrii aceleiaşi familii, o fetiţă de zece ani şi părinţii ei, iar a patra este şoferiţa unui alt autoturism. Membrii familiei au fost admişi în aria de resuscitare a Departamentului de Urgenţă, fiind în stare gravă, iar cealaltă victimă, în Traumatologie. Cea mai gravă victimă, fetiţa de zece ani, a ajuns în stare de comă, politraumatizată grav prin accident rutier. Ea a fost evaluată imediat în Departamentul de Urgenţă, a primit primele îngrijiri medicale, a fost intubată şi ventilată mecanic şi s-a constatat că prezenta hemoragie internă. După ce a fost stabilizată, a intrat în sala de operaţie, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale pentru oprirea sângerării, urmând ca postoperator să fie examinată în continuare imagistic pentru a pune în evidenţă şi alte leziuni. Părinţii ei, aflaţi în stare gravă, au sosit conştienţi, stabili hemodinamic şi respirator, prezentând politraumatisme. Şoferiţa celuilalt autoturism este conştientă şi stabilă hemodinamic şi respirator, este policontuzionată, primeşte îngrijiri în aria de traumatologie şi va fi investigată imagistic pentru a se decide cu privire la internare şi continuarea tratamentului“, a precizat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova.
Ieri, reprezentanții unită­ții medicale nu au putut fi contactați pentru a comunica cum a evoluat starea de sănătate a victimelor. Polițiștii doljeni au mai susținut că a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Accident mortal în Bratovoiești

Un alt accident de circulație, soldat cu decesul unei femei de 82 de ani, a avut loc vineri seară, în localitatea Bratovoiești. Polițiștii au stabilit că Mihai Iancu, de 34 de ani, din comuna Podari, care conducea un autoturism Audi pe DN 55, în localitatea Bratovoiești, a acroșat-o cu partea stângă față a mașinii pe Ioana Mandi, de 82 de ani, din localitate. Femeia și-a pierdut viața în urma accidentului. După primele cercetări, polițiștii de la Rutieră au stabilit că victima se angajase în traversarea șoselei printr-un loc nemarcat și nesemnalizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS