8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBunurile Clubului Pandurii, scoase la vânzare de lichidator

Bunurile Clubului Pandurii, scoase la vânzare de lichidator

Clubul Pandurii rămâne fără bunuri
Clubul Pandurii rămâne fără bunuri

Emanoil Ciobanu, administratorul Clubului Pandurii şi patron al firmei de lichidare Consulting Company, din Târgu Jiu, a început de ieri să scoată la vânzare bunurile Clubului Pandurii. Lichidatorul a fost desemnat de instanţa de judecată să administreze clubul de fotbal retrogradat din prima ligă. Ciobanu trebuie să pună în aplicare un plan de reorganizare, în vederea recuperării datoriilor, care se ridică la câteva milioane de euro. Văzând că sunt şanse reduse ca asociaţii echipei să vină cu o finanţare certă, Consulting Company a propus instanţei de judecată, încă de la începutul acestei veri, declararea falimentului echipei. Tribunalul Gorj urmează să se pronunţe în luna octombrie pe marginea cererii lichidatorului judiciar. Între timp, lichidatorul Emanoil Ciobanu a publicat un anunț de scoatere la vânzare a mai multor bunuri mobile şi imobile din patrimoniul Clubului de fotbal Pandurii, fostă vicecampioană a României.

Maşini şi clădiri

Ieri a fost programat primul termen al licitaţiei pentru valorificarea bunurilor mobile şi imobile ale Clubului Pandurii. Este vorba de 12 mijloace de transport folosite de angajaţii şi şefii clubului, Emanoil Ciobanu sperând să obţină câteva sute de mii de lei în urma vânzării acestor maşini. Licitaţia a început ieri şi va continua săptămânal, în fiecare zi de luni. Pe 18 septembrie va fi scoasă la licitaţie o gospodărie în suprafaţă de 100 de metri pătraţi, plus un teren de 2.100 de metri pătraţi, în comuna Schela. Preţul stabilit este de 22.800 de lei. Nimeni nu ştie pentru ce a cumpărat Pandurii această gospodărie. Cert este că pe vremea fostului preşedinte Marin Condescu, actual creditor cu peste 800.000 de euro, a fost făcută achiziţia acestei gospodării, din care 67 de metri pătraţi reprezintă locuinţa, iar diferenţa – o anexă gospodărească.

Se vând şi acţiunile la hotelul din Rânca

Firma de lichidare judiciară a scos la vânzare şi cel mai important lucru din patrimoniul clubului: acţiunile pe care echipa le deţine la hotelul Mina din stațiunea gorjeană Rânca. Este vorba de 23% din acţiuni, evaluate la 570.860 de lei, exclusiv TVA. Licitaţia pentru vânzarea acţiunilor la hotelul respectiv este programată tot pe 18 septembrie, la Târgu Jiu, şi va fi repetată săptămânal, în fiecare zi de luni, până la vânzarea bunurilor. Este de precizat că în mare parte hotelul Mina din Rânca a fost construit cu fonduri donate de minerii din întreaga ţară şi unitatea hotelieră ar fi trebuit să ofere facilităţi la cazare celor care au contribuit financiar la ridicarea acesteia. Nu a fost să fie aşa. Acţionari la hotelul Mina mai sunt Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia şi Federaţia Naţională Mine Energie, respectiv Complexul Energetic Oltenia.

Datorii de șapte milioane de euro

Mai trebuie precizat că în prezent datoriile Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu se apropie de șapte milioane de euro şi este greu de crezut că până în luna octombrie autorităţile locale vor identifica un investitor care să salveze echipa. Judecătorul sindic de la Tribunalul Gorj va analiza cererea de faliment depusă de administratorul judiciar pe 11 octombrie. Lichidatorul judiciar Emanoil Ciobanu a declarat că dacă instanţa va pronunţa falimentul Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu vor fi şanse infime pentru creditori să mai recupereze vreun ban. Este vorba de ANAF, jucători şi antrenori, precum şi alţi diverşi creditori, între care se află şi Marin Condescu, fostul preşedinte al clubului. Liderul de sindicat pretinde peste 800.000 de euro de la echipa pe care a condus-o.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS