6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdolescent înecat în Jiu

Adolescent înecat în Jiu

Un adolescent din Coţofenii din Dos, care urma să împlinească 17 ani pe 12 iunie, a murit înecat în Jiu, miercuri după-amiază. Băiatul mersese la scăldat cu câţiva prieteni. La un moment dat a intrat în apă, iar prietenii au văzut că nu mai iese.
Unul dintre prietenii cu care băiatul se afla la Jiu a sunat imediat la numărul unic de urgenţă şi a anunţat că prietenul lui a dispărut sub apă. La faţa locului s-au deplasat o ambulanţă SMURD şi un echipaj din cadruI ISU Drobeta, format dintr-un ofițer şi patru scafandri militari. În aproximativ 30 de minute de când au fost demarate căutările, trupul tânărului a fost scos la mal. Din păcate, organismul băiatului cedase, iar medicii nu au putut face nimic altceva decât să constate decesul. „Apelul de urgenţă a fost primit miercuri, în jurul orei 15.15. Cel care a sunat a spus că băiatul a înotat în larg circa 15 metri, iar când a vrut să se întoarcă, a intrat sub apă şi a dispărut. Echipajele sosite la locul indicat au efectuat căutări în vederea găsirii acestuia. După aproximativ o jumătate de oră de la începerea căutărilor, trupul acestuia a fost găsit. Medicii au încercat să îl resusciteze, însă au constatat decesul tânărului. Corpul acestuia a fost examinat, însă nu prezenta urme de violenţă, ci s-a constatat că a decedat prin înec. Trupul acestuia a fost transportat la morga Spitalului din Filiaşi pentru efectuarea necropsiei, iar în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă“, au declarat reprezentanţii IPJ Dolj.
Băiatul era elev al Liceului „Traian Vuia“ din Craiova, iar peste câteva zile urma să împlinească 17 ani. Mama sa, plecată în Germania, trebuia să vină acasă pentru a-i sărbători ziua de naştere. „Nici nu pot să vorbesc la trecut despre el, nu îmi vine să cred că s-a întâmplat o asemenea nenorocire. Era un copil foarte bine crescut, respectuos. Toată lumea îl admira pentru cât era de cuminte. Mai are o soră, de 18 ani, iar mama lor este la muncă în Germania, trebuia să se întorcă sâmbătă, pe 10 iunie. El învăţa la un liceu din Craiova, era în clasa a X-a. Am numai cuvinte de laudă despre el“, a spus Corina Cetăţeanu, primarul comunei Coţofenii din Dos.
Colegii îl plâng şi încă îl aşteaptă să se întoarcă în banca în care învăţa. Acolo au fost puse candele în amintirea lui. „O să te iubim mereu“, „Suflet bun… ai plecat prea devreme din viaţa noastră. Te iubim mult şi vei rămâne mereu în sufletele noastre“, au fost mesajele transmise de mai mulţi prieteni. Sora băiatului, mai mare cu un an, este distrusă de durere. „Nimic nu mai e la fel. Ai luat cu tine tot, frăţiorul meu mai mic“, a scris aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS