10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnați definitiv pentru fraudarea „păcănelelor“

Condamnați definitiv pentru fraudarea „păcănelelor“

Procurorii DIICOT au reținut că inculpații au fraudat mai multe aparate de jocuri de noroc folosind dispozitive electronice artizanale
Procurorii DIICOT au reținut că inculpații au fraudat mai multe aparate de jocuri de noroc folosind dispozitive electronice artizanale

Magistrații Curți de Apel Craiova au hotărât, la sfârșitul săptămânii trecute, să condamne definitiv cinci doljeni acuzați că au fraudat mai multe aparate de jocuri de noroc cu ajutorul unor dispozitive electronice confecţionate artizanal. Cei cinci inculpați au primit pedepse între un an și patru luni și doi ani de închisoare cu suspendare.

Cercetările în acest dosar au fost începute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în octombrie 2012, după ce ofițerii de la Criminalitate Organizată au prins în flagrant trei persoane – Leon Bâtă, Constantin Daniel Andrei, zis Cioară, şi Marian Popescu, poreclit Cioc, care încercau să fraudeze aparatele de tip slot machine („păcănele“) dintr-o sală de jocuri din Craiova. Asupra suspecţilor au fost găsite un dispozitiv electronic artizanal folosit pentru generarea de impulsuri electromagnetice, 450 de lei, trei telefoane mobile, carduri bancare, dar şi mai multe înscrisuri şi însemnări.
După prinderea în flagrant, ofiţerii BCCO Craiova, coordonaţi de un procuror DIICOT, au descins la opt locuinţe ale suspecţilor – cinci din Craiova şi câte una din comunele Gighera, Măceşu de Jos şi Bistreţ, de unde au fost ridicate alte şase dispozitive electronice confecţionate artizanal, utilizate pentru generarea de impulsuri electromagnetice. În plus, poliţiştii au mai ridicat patru hard-disk-uri, cinci telefoane mobile, trei laptopuri, zeci de CD-uri şi DVD-uri şi mai multe înscrisuri. Tot în urma percheziţiilor, oamenii legii au găsit şi ridicat două arme de vânătoare de calibrul 12 mm şi muniţia aferentă, o armă de vânătoare de calibrul 7,62 mm şi muniţia aferentă și componente ale unui pistol. După ce au fost audiați de procurorul de caz, cei trei suspecți au fost reținuți, iar o zi mai târziu, pe 21 octombrie 2012, au fost arestați preventiv pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic și deţinerea fără drept a unui dispozitiv în vederea săvârşirii de infracţiuni informatice.
Anchetatorii au încheiat cercetările în acest dosar în aprilie 2014, când au trimis în judecată cinci inculpați: Leon Bâtă, Constantin Daniel Andrei, Marian Popescu, Gheorghe Ștefan și Paul Chiser. În urma anchetei s-a mai stabilit că trei dintre inculpați au fraudat „păcănelele“ dintr-o sală de jocuri de noroc din Caracal.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat în octombrie 2015. Cea mai aspră pedeapsă, de trei ani de închisoare cu executare, a primit-o Constantin Daniel Andrei, iar ceilalți patru inculpați au fost condamnați la pedepse între doi și trei ani de închisoare cu suspendare. A urmat apelul, iar joi, pe 30 martie, Curtea de Apel Craiova a dat o sentință definitivă în acest dosar. De data aceasta, cei cinci inculpați au primit pedepse între un an și patru luni și doi ani de închisoare cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS