10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRO MÂNIA: „PSD nu uita, ai pierdut încrederea!“

RO MÂNIA: „PSD nu uita, ai pierdut încrederea!“

600.000 de români în stradă: 250.000 la București, 50.000 la Cluj, 40.000 la Timișoara, 35.000 la Sibiu, 30.000 la Iași, 10.000 la Brașov, 10.000 la Craiova…

Craiovenii și-au cerut drepturile și în acest sfârșit de săptămână, tot în stradă. Mobilizarea a fost impresionantă, iar sâmbătă seară au mărșăluit pe străzile orașului aproape 20.000 de oameni care cereau abrogarea OUG 13 privind modificarea Codurilor Penale și a legii grațierii. Cu toții și-au unit glasurile și au strigat împreună: „Demisia“, „PSD – ciuma roșie“, „Ieșiți din casă dacă vă pasă“, „Hoții, hoții“, „DNA să vină să vă ia“, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta“. Oamenii din piață susțineau că își doresc un viitor bun pentru copiii lor și că nu mai vor politicieni corupți. Indignați de deciziile guvernului Grindeanu, craiovenii au susținut că vor continua protestele până ce membrii guvernului își vor da demisia. Toți cei aproximativ 20.000 de oameni care au protestat sâmbătă la Craiova s-au plimbat pe străzile orașului până aproape de miezul nopții, în timp ce scandau, fluierau, fluturau steaguri și cântau imnul României.
Craiovenii au scandat și împotriva fostului edil al orașului, Lia Olguța Vasilescu, actual ministru în cabinetul Grindeanu. „Olguța, Olguța să te ia Codruța!“ și „Olguța nu uita, așteptăm și cartea ta“ au fost mesajele pe care protestatarii i le-au transmis Olguței Vasilescu.
Ieri, guvernul a decis să organizeze o ședință extraordinară, iar în urma acesteia s-a luat decizia să se abroge OUG 13/2017 privind modificarea Codurilor Penale. Chiar și în aceste condiții, peste 10.000 de craioveni au ieșit, din nou, în stradă, ieri-seară, ca să ceară, de această dată, demisia executivului. După ce s-au plimbat prin Piața „Mihai Viteazul“ și au scandat, printre altele, „PSD nu uita, ai pierdut încrederea“ și „Dragnea, din cauza ta, m-am bătut cu soacră-mea“, protestatarii au plecat, în jurul orei 20.30, spre cartierul 1 Mai, lăsat în frig din cauza unor avarii la conductele CEO. Când au ajuns în apropierea Spitalului Județean de Urgență din municipiu, craiovenii au cântat: „Ceaușescu n-a murit / Și-a lăsat mustață / Și dă noaptea pe furiș / Câte-o ordonanță“. Coloana de manifestanți a continuat să se plimbe pe străzile orașului și foarte mulți oameni li s-au alăturat pe parcurs.

BUCUREȘTI
BUCUREȘTI

Mii de craioveni fără căldură și apă caldă

Două avarii produse ieri după-amiază la sistemul de transport agent termic primar aparținând Complexului Energetic Oltenia au lăsat mii de craioveni din cartierele 1 Mai și Rovine în frig, dar și Spitalul Județean de Urgență Craiova.
Prima avarie s-a produs în cartierul 1 Mai la o conductă magistrală, fiind localizată la intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Dr. Victor Papilian. Au rămas în frig proprietarii din blocurile care primesc căldură și agent termic pentru prepararea apei calde menajere de la PT Mântuleasa, PT1, PT2, PT3 și PT4 din cartierul 1 Mai, PT1 și PT2 Romanescu. Avaria a afectat inclusiv Spitalul Județean de Urgență Craiova. „Avem o avarie în zona cartierului 1 Mai. Vor fi afectate blocurile din zona Stadionului, Spitalul Județean de Urgență și blocurile din zona Confecțiilor și Târgului Municipal. Este o spărtură apărută într-o conductă a noastră, pierderile au fost depistate undeva în apropierea intersecției bulevardului 1 Mai cu strada Dr. Victor Papilian. Pentru blocurile arondate PT Mântuleasa și Spitalul Județean, menționez că vom relua furnizarea căldurii în jurul orei 19.00 (ieri – n.r.), iar pentru celelalte blocuri furnizarea căldurii va fi reluată mâine (azi – n.r.), în jurul orei 16.00“, a precizat, pentru GdS, Dan Vasile, directorul CEO, Sucursala II Craiova.
Cea de-a doua avarie s-a produs la o conductă CEO, în cartierul craiovean Rovine. Pentru remedierea avariei a fost necesară închiderea a trei puncte termice – PT6, PT7, PT8 Rovine – care livrează căldură blocurilor din zona Poștă, strada Nicolae Iorga. Drept urmare, alte sute de craioveni au rămas în frig în noaptea de duminică spre luni.

Proteste și în celelalte orașe importante ale Olteniei

Oltenii au fost uniți în acest sfârșit de săptămână și au demonstrat ce înseamnă solidaritatea. Protestele masive din Craiova au fost completate de alte mitinguri mai mici la Slatina, Caracal, Calafat, Târgu Jiu și Drobeta Turnu Severin, unde s-au strâns aproape 2.000 de oameni. La Slatina s-a strigat fără încetare: „Hoțul cu mustață ne-a furat pe față“ și „Noaptea, ca hoții“. Și la Târgu Jiu au ieșit la protest peste 200 de adulți și copii. Târgujienii au scandat împotriva PSD-ului și a liderului acestui partid, Liviu Dragnea. La Râmnicu Vâlcea s-au adunat la protestul de sâmbătă seară peste 1.200 de oameni. Și acolo au fost prezenți mulți copii care au strigat hotărâți: „Noi suntem viitorul!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS