6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGripa a omorât primul pacient în Olt

Gripa a omorât primul pacient în Olt

Direcția de Sănătate Publică Olt a confirmat primul deces cauzat de gripă în sezonul gripal 2016-2017, informând totodată că numărul pacienților diagnosticați cu această boală a atins 40.

Numărul cazurilor de gripă confirmate în laborator crește de la o săptămână la alta, în județul Olt apărând și primul deces, la un pacient în evidență cu afecțiuni multiple.
Primul deces a fost înregistrat pe 17 ianuarie, la o pacientă în vârstă de 65 ani, din Slatina. Femeia a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a și fost internată, încă din prima zi a anului.
Inițial, femeia a fost internată în Secția Boli Infecțioase a unității sanitare amintite, transferată în aceeași zi în Secția Boli Metabolice și de Nutriție (era diagnosticată și se afla în tratament pentru diabet) și retrimisă la Boli Infecțioase în 12 ianuarie, unde s-a aflat până la decesul survenit în 17 ianuarie.
„Încă de la internare, pacienta, pe fondul unor afecțiuni cronice preexistente, cum ar fi diabet zaharat tip II dezechilibrat, AVC ischemic, a prezentat o stare generală agravată (dispnee, raluri bronșice, semne de insuficiență respiratorie, insuficiență renală) și a necesitat manevre de terapie intensivă (oxigenoterapie- ventilație mecanică), motiv pentru care în intervalul 1- 5 ianuarie și 12 – 17 ianuarie a fost tratată pentru afecțiuni acute, dar și pentru afecțiuni cronice acutizate, în Secția de Terapie Intensivă. Concomitent, pe fondul înrăutățirii manifestărilor respiratorii (fenomene de tip insuficiență respiratorie) se suspectează un sindrom acut respirator formă severă, pentru care a fost investigată în vederea detectării virusurilor gripale“, spun reprezentanții DSP prin intermediul unui comunicat.
Rezultatul analizei de laborator a indicat prezența virusului gripal A H3.
De la debutul supravegherii sezonului gripal 2016-2017, în județul Olt s-au înregistrat 40 de cazuri de gripă confirmate în laborator, 39 cu virusul gripal A subtip H3N2 (inclusiv cazul pacientei decedate) și unul cu virusul gripal tip B.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS