5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveanul fără permis care conduce numai Dacii furate

Craioveanul fără permis care conduce numai Dacii furate

Polițiștii doljeni susțin că, în noaptea de luni spre marți, Paţachia a furat și a plecat la plimbare cu o Dacie 1304
Polițiștii doljeni susțin că, în noaptea de luni spre marți, Paţachia a furat și a plecat la plimbare cu o Dacie 1304

Judecătoria Craiova a dispus, marți, arestarea preventivă a unui craiovean de 55 de ani, acuzat că a furat un autoturism Dacia și s-a plimbat pe străzile din municipiu, deși nu avea permis și era băut. Bărbatul nu este la prima faptă de acest fel, acesta fiind prins de mai multe ori la volanul unor Dacii furate și condamnat în mai multe dosare penale.

Eliberat condiționat în urmă cu două luni din penitenciar, craioveanul Alexandru Paţachia, de 55 de ani, le-a dat din nou de furcă polițiștilor doljeni. În noaptea de luni spre marți, un echipaj de la Secția 4 a încercat să tragă pe dreapta o Dacie 1304, care „se deplasa sinuos“ pe bulevardul Decebal din Craiova. La vederea polițiștilor, șoferul Daciei a accelerat, motiv pentru care oamenii legii au pornit în urmărirea sa. După câteva sute de metri, șoferul a oprit mașina și a rupt-o la fugă printre blocuri, însă a fost prins şi imobilizat de polițiștii craioveni.

Aceștia din urmă au constatat că au de-a face cu un vechi „client“ de-al lor, cu craioveanul Alexandru Pațachia, care nu are permis de conducere și nici nu este la prima faptă de acest fel. Pentru că mirosea a băuturi alcoolice, polițiștii i-au cerut craioveanului să sufle în aparatul etilotest, însă acesta a explicat că nu poate, întrucât a suferit o intervenţie chirurgicală la laringe. Ulterior, Pațachia a fost dus la Spitalul de Urgență Craiova pentru a-i fi recoltate probe de sânge, însă odată ajuns în fața medicilor a refuzat acest lucru. Oamenii legii au stabilit că bărbatul pornise cu o cheie potrivită Dacia 1304, după care plecase la plimbare.

„Polițiștii craioveni au stabilit faptul că persoana în cauză, cu puțin timp înainte de a fi depistată de polițiști, a sustras autoturismul profitând de faptul că avea una dintre portiere neasigurate, iar cu ajutorul unei chei a pornit maşina“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj. Pe numele craioveanului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de furt, conducere fără permis și refuzul recoltării de probe biologice. În cursul zilei de marți, Pațachia a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova.

Condamnat și eliberat condiționat de câteva ori

În ultimii 12 ani, Alexandru Pațachia a stat mai mult după gratii, fiind condamnat în mai multe dosare de furt calificat și infracțiuni la regimul circulației.
În cursul anului 2004, craioveanul a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar în 2007 a primit aceeași pedeapsă într-un alt dosar penal, care a cuprins și restul din prima pedeapsă rămas neexecutat. A fost eliberat condiționat, iar în 2008 a mai primit o pedeapsă de trei ani de închisoare. În iulie 2010, Pațachia a fost eliberat condiționat printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar în aprilie 2011 a fost condamnat din nou. De data aceasta a primit o pedeapsă de patru ani închisoare pentru comiterea infracțiunilor de furt și furt calificat.
A stat după gratii până în octombrie 2013, când a beneficiat de altă eliberare condiționată, dispusă de data aceasta de Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Alte Dacii furate, alte condamnări

„Pasiunea“ pentru plimbările cu Dacii furate l-a ținut departe de probleme pe Pațachia numai o lună, pentru că în noiembrie 2013 a fost iar arestat. Asta pentru că a furat o autoutilitară Dacia parcată în faţa locuinţei unui craiovean, a plecat cu ea la plimbare, iar la Pieleşti s-a răsturnat cu maşina în şanţ, după care a abandonat-o. În urma anchetei, polițiștii doljeni au stabilit că, cu câteva zile înainte de această ispravă, același Pațachia a furat din Craiova alt autoturism Dacia, pe care l-a abandonat însă la aproximativ 200 de metri de locul comiterii faptei. În mai 2014, craioveanul a fost condamnat din nou, de data aceasta pedeapsa primită fiind de un an şi jumătate de închisoare.
Nu a executat întreaga pedeapsă, pentru că, în februarie 2015, a fost eliberat condiționat printr-o hotărâre a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin. Nici de această dată Pațachia nu a stat prea mult în libertate, pentru că în iunie 2015 a fost condamnat într-un alt dosar penal la un an, trei luni şi 102 zile de închisoare. A fost acuzat că, în cursul lunii aprilie 2015, a furat și a condus două autoturisme Dacia.
Alexandru Pațachia a fost eliberat condiționat pe 2 august, anul acesta, hotărârea fiind dată de Judecătoria Craiova. De data aceasta a stat departe de Daciile altora timp de două luni, pentru că marți, pe 4 octombrie, a fost arestat preventiv din nou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS