5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei case din Bănie, cuprinse de flăcări

Trei case din Bănie, cuprinse de flăcări

Un incendiu de proporții a izbucnit, vineri după-amiază, pe strada Ștefan cel Mare din Craiova, trei case fiind cuprinse rapid de flăcări. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentele 1 și 2 Craiova și Secția de Pompieri, cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și două echipaje de prim ajutor. Focul a pornit de la imobilul cu numărul 83 și s-a propagat rapid și la celelalte două din vecinătate, peste 40 de pompieri luptându-se aproape două ore cu flăcările.

Până la închiderea ediției nu se stabilise exact cauza incediului, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj anunțând iniţial că incidentul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale. „S-au verificat de trei ori camerele imobilelor cuprinse de flăcări și nu a fost depistată vreo persoană. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, dar tot ce putem spune este că acoperișul casei de la numărul 83, de unde a pornit focul, ne-a dat cele mai mari bătăi de cap. Podul era plin de tot felul de materiale, de maculatură, care au ars rapid și au făcut ca focul să se extindă și la acoperișurile celorlalte două case“, au menționat, vineri seară, reprezentanții ISU Dolj.

După ce incediul a fost stins, printre resturile acoperişului de la primul imobil care a ars s-a găsit şi trupul carbonizat al proprietarului casei cu numărul 83.

UPDATE: Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj (ISU), pe timpul intervenţiei bărbatul de 72 de ani a fost găsit carbonizat într-o anexă a locuinței.

Totodată, reprezentanții ISU Dolj au informat astăzi că „în urma incendiului au ars la proprietatea domnului. C-tin M, de pe str. Ştefan cel Mare acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 120 m. La proprietatea domnului Nicolae C, de pe str. Olteniei, a ars acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 5 mp”.

„În același timp, la proprietatea domnului Costel F, de pe str. Ştefan cel Mare, a ars acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn placat cu rigips, izolat cu vată minerală şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, iar  proprietatea domnului Florin R., de pe str. Ştefan cel Mare, s-a degradat tencuiala casei pe o suprafaţă de circa un metru patrat”, a mai anunţat ISU Dolj.

Din primele cercetări ale pompierilor a rezultat drept cauză probabilă a incendiului „jarul sau scânteile, ca urmare a folosiri  focului deschis în spaţii deschise”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS