6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞedinţă de constituire a CJ Gorj – Călinoiu pleacă definitiv din administraţie

Şedinţă de constituire a CJ Gorj – Călinoiu pleacă definitiv din administraţie

Şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean  va avea loc pe 21 iunie (FOTO: Eugen Măruţă)
Şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean
va avea loc pe 21 iunie (FOTO: Eugen Măruţă)

Şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean (CJ) Gorj va avea loc pe 21 iunie, de la ora 10.00, la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu. Ion Călinoiu, președintele executiv al PSD Gorj, a anunțat ieri că se va retrage definitiv din Consiliul Județean Gorj, deși a fost cel care a deschis lista de candidați a social democraților la alegerile din 5 iunie. Anunțul a venit după ce în urmă cu două zile a declarat că nu va mai candida pentru încă un mandat la șefia instituției.
„Noi suntem o echipă. Eu îmi voi continua activitatea politică“, a declarat Ion Călinoiu, care pe 21 iunie va participa la ultima şedinţă a CJ Gorj.

Cosmin Popescu – preşedinte, Ciprian Florescu – vice

Social-democraţii gorjeni au decis ieri, în cadrul Comitetului Executiv al partidului, să voteze propunerile pentru posturile de preşedinte şi vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Gorj. Astfel, pentru postul de preşedinte a fost validat în unanimitate Cosmin Popescu, fost lider al PDL Gorj, iar pentru cel de vicepreşedinte – Ciprian Florescu. Social-democratul Cosmin Popescu i-a asigurat pe cei prezenţi că va continua proiectele din administraţia judeţeană şi a recunoscut că sarcina care i-a revenit, prin renunţarea lui Ion Călinoiu la un nou mandat de preşedinte al CJ, nu va fi una uşoară. Totodată, Cosmin Popescu a recunoscut că se va consulta cu Ion Călinoiu şi îi va cere sfaturi ori de câte ori va fi nevoie. „E normal să am emoţii, mai ales că am fost votat de toţi colegii alături de care am muncit în campanie. Mă onorează, dar mă şi obligă. Sunt proiecte începute de domnul Călinoiu şi trebuie duse mai departe. Este un judeţ greu, mai ales că avem aici Complexul Energetic Oltenia şi avem de rezolvat probleme. Mă bazez pe domnul Călinoiu şi pe domnul Cârciumaru. Nu ştiu dacă va fi domnul Călinoiu consilier personal, dar de suflet da, pentru că mă bazez pe experienţa dumnealui“, a spus Cosmin Popescu, viitor preşedinte al CJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS