10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTransalpina se redeschide peste trei zile

Transalpina se redeschide peste trei zile

Condiţii excelente pe Transalpina înainte de redeschiderea oficială care va avea loc sâmbătă, 11 iunie. Angajaţii Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale s-au aflat şi ieri pe cea mai înaltă șosea din România pentru a face ultimele verificări şi pentru a continua montarea ultimelor indicatoare rutiere, înainte de redeschiderea sezonului. Cicliştii şi motocicliştii au testat deja carosabilul încă de acum două săptămâni şi au fost încântaţi de felul în care se prezintă şoseaua.
Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că nu mai sunt nici un fel de impedimente care să ţină şoseaua închisă şi în următoarele trei zile se derulează ultimele pregătiri pentru ca traficul să fie reluat. În prezent, se lucrează la montarea indicatoarelor rutiere, nefiind nevoie şi de o refacere a marcajelor de pe şosea, având în vedere că acest lucru a fost realizat anul trecut şi vopseaua folosită încă se păstrează pe carosabil. În momentul în care totul va fi gata vor fi înlăturaţi parapeţii de pe şosea şi drumul va fi deschis circulaţiei autovehiculelor.

Toată lumea sâmbătă pe Transalpina

Ion Tudor a mai precizat că numai o furtună puternică va amâna deschiderea traficului, în rest toate condiţiile sunt îndeplinite pentru ca drumul să fie redeschis după expirarea ultimei restricţii impuse de către conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. „Am mers şi cu directorul din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România care a fost la finalul săptămânii trecute în Gorj, pe Defileul Jiului. Am urcat şi în zona Obârşia şi a fost făcută o evaluare. Acum sunt condiţii şi se lucrează la redeschiderea Transalpinei de sâmbătă. Numai o furtună puternică să nu fie, dar nu cred. Aşteaptă foarte multă lume să o redeschidem şi nu au permis condiţiile meteorologice pentru ca acest lucru să se întâmple mai repede. Am fost personal marţi (ieri – n.r.) pentru a monitoriza montarea indicatoarelor rutiere care în toamna anului trecut au fost date jos. Drumul se prezintă bine şi cred că toată lumea din ţară şi din afară aşteaptă să circule pe el“, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu de la Drumuri Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS