24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSecretara de la „Gheorghe Bibescu“ a primit pe 8 Martie încă o lună de arest

Secretara de la „Gheorghe Bibescu“ a primit pe 8 Martie încă o lună de arest

Judecătorii craioveni au dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare emis pe numele Danielei Chivu, secretara Școlii nr. 36 „Gheorghe Bibescu“, acuzată că a cerut între 1.000 de lei și 15.000 de euro pentru angajarea unor persoane la diverse școli sau spitale din municipiu.
Cercetările în acest dosar au fost începute în decembrie, anul trecut, când o persoană a sesizat ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj că secretara Chivu i-a cerut o sumă de bani pentru a-i găsi un loc de muncă, însă, în final, a rămas cu banii dați și fără serviciu. Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au reușit să identifice șapte persoane păgubite de Daniela Chivu. Anchetatorii au precizat că femeia este cercetată pentru comiterea mai multor infracțiuni de trafic de influență și înșelăciune. „În perioada decembrie 2015 – februarie 2016, au fost înregistrate denunţurile mai multor persoane prin care sesizau faptul că, în perioada 2015-2016, C.A., secretară la o școală generală din Craiova, a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 1.000 de lei şi 15.000 de euro pentru a le facilita angajarea la diverse instituţii publice din Craiova“, au explicat anchetatorii. Femeia a fost reținută pe 10 februarie, iar a doua zi, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, a fost dusă la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a emis pe numele său un mandat pe o perioadă de 30 de zile.
Vineri, 4 martie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să prelungească cu 30 de zile mandatul emis pe numele inculpatei și au respins cererea femeii de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Hotărârea instanței a fost contestată de inculpată la Curtea de Apel Craiova, instanță care i-a respins acțiunea pe 8 martie. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.
Ofițerii Serviciului Jude­țean Anticorupție Dolj cred că Daniela Chivu a făcut și alte victime, acestea fiind așteptate să depună plângeri la sediul Serviciului de pe strada Amaradia din Craiova. De asemenea, persoanele care i-au dat bani femeii pentru angajare îi pot contacta pe ofițerii anticorupție la numărul 0251/553.951 sau pe adresa de e-mail [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS