10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExtrădat din Italia, Nisipașiu rămâne în arest

Extrădat din Italia, Nisipașiu rămâne în arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, ieri, să prelungească mandatul de arestare preventivă emis în august 2015 pe numele craioveanului Florin Nisipașiu, judecat într-un dosar în care este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni, de la tentativă de omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice, la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Inculpatul a fost acuzat că, pe 17 iunie 2015, în urma unui scandal izbucnit într-un bar de pe bulevardul Nicolae Titulescu din Craiova, l-a înjunghiat de mai multe ori pe craioveanul Cosmin Ștefan, de 29 de ani. „Riposta verbală a persoanei vătămate l-a deranjat probabil pe inculpat, care a devenit agresiv şi l-a lovit pe Ştefan Cosmin de două ori cu palma peste faţă, iar apoi cu un cuţit în zona obrazului stâng şi la mâna dreaptă. În urma loviturilor recepţionate, persoana vătămată s-a dezechilibrat şi s-a aplecat către masă, timp în care a fost înjunghiată de inculpat cu cuţitul în zona hemitoracelui stâng şi hemitoracelui drept“, au reținut procurorii doljeni. Ulterior, Cosmin Ștefan a fugit către supermarketul Billa, de unde a luat un taxi și a mers la Spitalul de Urgență Craiova. În urma anchetei s-a mai stabilit că Nisipașiu a tras mai multe focuri cu un pistol cu bile de cauciuc.
După scandal, Nisipașiu a dispărut, iar pe 6 august 2015, judecătorii de la Tribunalul Dolj au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă în lipsă. În octombrie, procurorii au hotărât să-l trimită în judecată în lipsă pe Nisipașiu, acesta fiind prins și extrădat din Italia, în ianuarie, anul acesta. Pe 16 ianuarie, Tribunalul Dolj a confirmat arestarea preventivă a inculpatului, care de atunci nu a mai ieșit din arest. Ieri, aceeași instanță a hotărât să prelungească mandatul de arestare emis pe numele inculpatului și a stabilit următorul termen de jduecată pentru data de 21 martie. În ultimii ani, Nisipașiu a fost implicat în mai multe scandaluri și a fost condamnat în două dosare la câte doi ani de închisoare cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS