19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSculptorul Paul Popescu, suspendat pentru că a criticat „prostia“

Sculptorul Paul Popescu, suspendat pentru că a criticat „prostia“

 Paul Popescu, unul dintre fondatorii UAP Gorj

Paul Popescu, unul dintre fondatorii UAP Gorj

Sculptorul gorjean Paul Popescu a fost suspendat din cadrul Uniunii Artiştilor Plastici (UAP), filiala Gorj, după ce a solicitat autorităţilor locale din Târgu Jiu „să îndepărteze prostia de lângă Brâncuşi“. Afirmaţia nu a fost însă pe placul unor diriguitori ai instituţiilor care monitorizează operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu Jiu şi, astfel, UAP a luat decizia de a-l suspenda pe Paul Popescu. „Rugămintea mea adresată în special domnului primar a fost atât: «Îndepărtaţi prostia de lângă Brâncuşi!».
Faceţi în aşa fel – şi, din păcate, chestia asta nu am reuşit-o nici eu cât am fost la «Centrul Brâncuşi», nu au reuşit-o nici dumnealor – încât să impuneți «Centrului Brâncuşi» să angajeze măcar un specialist în restaurare. Dacă apărea acel specialist în schema «Centrului Brâncuşi», garantat nu mai apăreau nici tratamentele cu acid, nici pompa de înaltă presiune, nici alte şi alte necazuri care pot apărea. Dar, vedeţi, când cel din vârful trebii de la «Centrul Brâncuşi» nu are nici o legătură, adică, iertat să-mi fie, indiferent ce şcoli o fi făcut… (…) Oamenii sunt acolo nu să facă ceva pentru Brâncuşi, ci să se ridice pe spinarea lui, să devină, să parvină şi, eventual, dacă mai şi găsesc un mic ghişeft din care să mai scoată câte ceva, atunci şi mai bine“, a spus sculptorul Paul Popescu, la o televiziune locală.

Cum e motivată suspendarea?

Vasile Fuiorea, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Gorj, a declarat că Paul Popescu a fost sanţionat cu suspendarea pentru declaraţiile pe care le-a făcut în spaţiul public. „Este o decizie internă a UAP. Este decizia Adunării Generale, luată prin vot, ca urmare a încălcărilor repetate ale domnului Paul Popescu a statutului UAP din România. A încălcat statutul prin declaraţiile pe care le face la adresa colegilor şi a conducerii. A primit această sancţiune care va fi înaintată la Bucureşti pentru a fi validată şi, dacă ei consideră că sunt întrunite condiţiile de suspendare, va fi suspendat“, a declarat Fuiorea, care a considerat că declaraţiile lui Paul Popescu au vizat partenerii Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Gorj. Interesant este că sculptorul Paul Popescu este unul dintre fondatorii UAP la nivelul judeţului Gorj şi chiar a condus pentru mai muţi ani filiala respectivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS