19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPregătiri pentru Bursa generală a locurilor de muncă

Pregătiri pentru Bursa generală a locurilor de muncă

Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj
Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a început pregătirile pentru organizarea, luna viitoare, a Bursei generale a locurilor de muncă. Acţiunea va avea loc pe 14 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu.
Angajaţii Agenţiei Judeţene pregătesc invitaţii pentru peste 200 de agenţi economici care au participat şi în anii trecuţi la Bursa locurilor de muncă din primăvară şi şi-au prezentat ofertele şomerilor din judeţul Gorj, precum şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.
La Bursa generală a locurilor de muncă din acest an sunt aşteptaţi să participe peste 500 de gorjeni, aceasta fiind media anilor trecuţi. Vor fi prezentate atât locurile de muncă disponibile în Gorj şi la nivel naţional, cât şi locurile de muncă existente prin Serviciul Eures.

Doar 102 locuri de muncă pentru 10.000 de şomeri

În prezent, la nivelul judeţului Gorj sunt disponibile doar 102 locuri de muncă, în ciuda faptului că rata şomajului depăşeşte 7%, fiind aferentă unui număr total de peste 10.000 de şomeri.
Între locurile de muncă puse la dispoziţie beneficiarilor sunt cele de agent de pază, lucrător comerţ.
O firmă din Rovinari caută administrator, iar altă societate comercială angajează croitorese. Şi Spitalul din Rovinari angajează asistent medical.
„La ora actuală avem 102 locuri pe diverse posturi: administratori, confecţioneri şi pe celelalte meserii pe care în mod curent putem oferi locuri de muncă. Nu avem nici o notificare transmisă de la angajatori privind disponibilizările“, a spus Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS