23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat pentru șapte furturi din locuințe

Condamnat pentru șapte furturi din locuințe

Un craiovean de 33 de ani a fost prins și încarcerat luni, în baza unui mandat de executare a pedepsei de trei ani și două luni de închisoare emis de Judecătoria Craiova. Este vorba de Daniel Ionel Sîrbu, trimis în judecată în două dosare penale privind comiterea mai multor furturi de locuințe, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 50.000 de lei.
Potrivit anchetatorilor, pe 13 aprilie 2014, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Craiova erau anunţaţi de un craiovean de 48 de ani că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa din Craiova, de unde i-au sustras mai multe bijuterii şi obiecte electronice. Oamenii legii au început cercetările, iar până în martie 2015 au reușit să identifice autorul furtului, dar și să probeze alte șase infracțiuni de furt calificat comise de acesta. După extinderea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că Sîrbu a mai comis alte șase furturi din locuinţe în perioada 27 aprilie 2013 – 15 martie 2015. Bărbatul supraveghea imobilele în care putea intra pe fereastră, iar după ce reușea să intre fura bani, bijuterii din aur şi argint, articole de îmbrăcăminte, dar şi aparatură electronică. Prejudiciul produs prin comiterea celor șapte furturi a fost calculat la suma totală de 48.700 de lei. Bărbatul a fost arestat preventiv pe 27 martie 2015, iar în aprilie a fost trimis în judecată. Inițial, în iunie 2015, Judecătoria Craiova l-a condamnat pe inculpat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, însă hotărârea instanței a fost atacată cu apel de procurori. Marți, pe 1 martie, Curtea de Apel Craiova a hotărât să-l condamne pe Sîrbu la trei ani și două luni de închisoare cu executare.
Din pedeapsa primită se scade durata arestului preventiv, de pe 27 martie și până pe 4 iunie 2015.
Sentința este definitivă, iar în aceeași zi, bărbarul a fost ridicat de polițiști din localitatea Ghindeni și dus la Penitenciarul Craiova.
Mai trebuie spus că, pe 23 februarie, același Sîrbu a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare într-un alt dosar în care a fost acuzat de comiterea unei infracțiuni de furt calificat. În plus, inculpatul a fost obligat să achite persoanei de la care a furat suma de 100.000 de lei drept daune materiale. Această ultimă condamnare nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de inculpat și procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS