10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițistul local bătut în Drobeta Turnu Severin a murit la Craiova

Polițistul local bătut în Drobeta Turnu Severin a murit la Craiova

Agentul Poliţiei Locale Drobeta Turnu Severin, rănit grav după ce a fost lovit de un tânăr, a decedat joi noaptea, la Spitalul de Urgență Craiova
Agentul Poliţiei Locale Drobeta Turnu Severin, rănit grav după ce a fost lovit de un tânăr, a decedat joi noaptea, la Spitalul de Urgență Craiova

Un agent din cadrul Poliţiei Locale Drobeta Turnu Severin, rănit grav după ce a fost lovit de un tânăr de 26 de ani, a decedat joi noaptea, la Spitalul de Urgență Craiova, unde fusese internat pe 2 februarie.
Incidentul s-a petrecut în noaptea 1 spre 2 februarie, în jurul orei 2.00, în Drobeta Turnu Severin. Reprezentanții Poliției Locale Drobeta Turnu Severin au precizat că, la ora 1.58, un taximetrist a sunat la dispecerat și a sesizat faptul că, la intersecţia străzilor Cicero cu Semenic, în fața unui bar, a izbucnit o altercaţie între mai mulţi tineri. La adresa indicată a fost trimis un echipaj de agenți ai Poliției Locale, iar când au încercat să-i legitimeze pe scandalagii, aceștia au devenit violenți. Unul dintre ei l-a lovit cu pumnul în bărbie pe agentul Constantin Barbu, de 57 de ani, care a căzut din picioare și s-a lovit cu capul de asfalt. Agresorii l-au bruscat și pe colegul agentului Barbu, după care s-au urcat într-o mașină și au fugit. Ulterior, colegul agentului Barbu a solicitat o ambulanță, iar polițistul rănit a fost transportat cu o ambulanță SMURD la Spitalul de Urgență Drobeta Turnu Severin. După ce a fost stabilizat, bărbatul a fost transferat la Spitalul de Urgență Craiova, unde a ajuns în jurul orei 5.30. Polițistul a fost internat la Secția de Neurochirurgie, cu un traumatism cranio-cerebral acut, în comă de gradul II. Medicii craioveni au precizat că pacientul a ajuns în stare gravă, în urma loviturii la cap suferind multiple contuzii hemoragice la nivelul creierului.
În urmă cu câteva zile, Constantin Barbu a fost supus unei intervenții chirurgicale, însă joi noaptea, la ora 23.00, inima i-a cedat. A făcut un stop cradio-respirator, iar medicii craioveni au încercat să-l resusciteze, însă nu l-au mai putut salva.
Familia agentului Barbu a venit vineri la Craiova pentru a lua de la morga Spitalului de Urgență trupul neînsuflețit al acestuia. Fiul bărbatului a povestit că, în primele zile după incident, a fost contactat de familia agresorului, însă i-a explicat că nu îl va putea ierta niciodată pentru ce a făcut. „În prima zi sau a doua a venit mama băiatului la mine, însoțită de câteva rude. Le-am explicat destul de clar că de la mine nu o să obțină niciodată iertare. Tatăl meu era în timpul serviciului, și-a făcut datoria. Acum legea trebuie să-și spună cuvântul“, a spus fiul agentului Constantin Barbu.
Cel care l-a lovit pe polițist este severineanul Ionel Burducea, de 26 de ani. Bărbatul fost acuzat de ultraj și tentativă de omor și a fost arestat preventiv pe 3 februarie, printr-o hotărâre a Tribunalului Mehedinți. Inculpatul a contestat hotărârea instanței, iar marți, pe 9 februarie, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova i-au respins acțiunea.
După decesul agentului Constantin Barbu, Ionel Burducea va fi acuzat de comiterea infracțiunii de ultraj și omor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS