21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLavinia Craioveanu a luat concursul pentru șefia ISJ Dolj

Lavinia Craioveanu a luat concursul pentru șefia ISJ Dolj

Lavinia Craioveanu a trecut cu nota 10 proba scrisă pentru funcția de inspector școlar general
Lavinia Craioveanu a trecut cu nota 10 proba scrisă pentru funcția de inspector școlar general

Inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu a fost candidatul care a reușit ieri să promoveze concursul pentru șefia Inspectoratului Școlar Jude­țean Dolj, obținând astfel un mandat de patru ani.

Concursul pentru inspector școlar general al județului Dolj s-a derulat ieri la Ministerul Educației și Cercetării Științifice. În competiție au intrat inițial trei candidați: Lavinia Craioveanu, care ocupă acest post încă din 18 august 2015, fostul inspector școlar general Georgică Bercea Florea, inspector școlar general în perioada mai 2012 – august 2015, în prezent director al Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Craiova, și Felix Godeanu – profesor de religie la Colegiul Național Economic „Gheorghe Chițu“ din Craiova. Examenul a avut trei probe: evaluarea CV-urilor, o probă scrisă cu teste grilă și interviu.
La evaluări, profesorul Felix Godeanu nu a ajuns la timp pentru că a întârziat trenul. Prin urmare în concurs au rămas fostul inspector școlar general și actualul ocupant al funcției. Departajarea între cei doi s-a făcut încă de la proba scrisă.
Lavinia Craioveanu a trecut cu nota zece de testele grilă, în timp ce Georgică Bercea Florea nu a promovat. Inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu a trecut apoi și de interviu.
„A fost un concurs foarte greu. CV-ul a fost verificat punct cu punct. La proba de grilă, în această sesiune, nu s-au mai luat în calcul răspunsurile parțiale. Sunt foarte bucuroasă că am reușit să trec cu brio de această etapă, pentru care m-am pregătit foarte mult. Mulțumesc familiei și prietenilor care mi-au fost aproape și m-au încurajat“, a precizat inspectorul școlar general.
Lavinia Craioveanu a mai precizat că mandatul de patru ani, obținut prin concurs, va începe cu reproiectarea sistemului managerial de la nivelul ISJ Dolj și va pune în aplicare proiecte din planul managerial de dezvoltare a învățământului preuniversitar.
„Voi reproiecta sistemul managerial de la nivelul ISJ Dolj și voi pune în aplicare obiectivele scrise și în planul managerial. Voi pune accent pe dezvoltarea învățământului profesional și tehnic, pe absorția de fonduri europene și pe creșterea performanțelor școlare ale elevilor. De asemenea, asigur toate cadrele didactice de colaborare și bune intenții“, a precizat Lavinia Craioveanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS