18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoar patru cluburi din Gorj au autorizaţie PSI de la ISU

Doar patru cluburi din Gorj au autorizaţie PSI de la ISU

Controalele vor continua până la sfârşitul anului
Controalele vor continua până la sfârşitul anului

Doar patru cluburi din Gorj funcţionează cu autorizaţie de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI) de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. Cluburile, barurile şi discotecile au fost verificate de ISU Gorj în ultimele zece zile, iar conducerea instituţiei a făcut ieri publice rezultatele verificărilor. Acţiunile au fost demarate ca urmare a incendiului produs în clubul Colectiv din Bucureşti, unde şi-au pierdut viaţa 56 de persoane şi alte câteva zeci se află în stare gravă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, controalele la cluburi şi discoteci au avut loc în perioada 5-16 noiembrie, la verificări participând 86 de pompieri, opt angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj şi cinci salariaţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu“ Gorj. Au avut loc în total  24 de controale la operatori economici din categoria cluburi, baruri şi discoteci, unde au fost constatate 85 de deficienţe, din care 15 au fost înlăturate pe timpul verificărilor.

61 de sancţiuni

În urma acţiunilor, au fost aplicate 61 de  sancţiuni contravenţionale, dintre care 41 de avertismente şi 20 de amenzi contravenţionale, în valoare de 191.000 de lei. Dintre operatorii economici verificaţi, doar patru deţin autorizaţie de securitate la incendiu, fiind îndeplinite criteriile prevăzute în cadrul legislativ aplicabil domeniului de activitate.
„Cele mai importante nereguli identificate au fost lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, nerespectarea reglementărilor referitoare la fumat şi nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă. Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii ISU Gorj au efectuat 15 acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare. Pe durata derulării activităţilor, pompierii au desfăşurat 26 de exerciţii de evacuare la care au participat peste 169 de persoane“, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS