18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDemarează campania: „Donăm, salvăm Colectiv“

Demarează campania: „Donăm, salvăm Colectiv“

Toți cei care donează sânge pentru victimele incendiului din clubul Colectiv pot beneficia  gratuit de un set de analize la Centrul Medical Helios (Foto: GdS)
Toți cei care donează sânge pentru victimele incendiului din clubul Colectiv pot beneficia
gratuit de un set de analize la Centrul Medical Helios (Foto: GdS)

Centrul Medical Helios împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova demarează campania „Donăm, salvăm colectiv“, sprijinită de Fundația Gazeta de Sud. Campania urmărește să determine tot mai mulți craioveni să meargă să doneze sânge pentru victimele incendiului din clubul bucureștean Colectiv. Toți cei care donează sânge vor beneficia gratuit de un set de analize la Centrul Medical Helios. Campania durează o lună, de pe 15 noiembrie până pe 15 decembrie, și îi încurajează pe toți cei care pot să doneze să ajute la salvarea de vieți. „Serviciile medicale de care donatorul poate să beneficieze sunt o ecografie generală, o ecografie transcraniană Doppler, o colposcopie și o dermatoscopie care ajută la diagnosticul timpuriu al cancerului de piele. Donatorul poate beneficia de tot pachetul care este gratuit. Odată ajunși la Centrul de Transfuzie, personalul de acolo o să-i informeze pe donatori în legătură cu acest lucru“, a spus dr. Angela Cameniță, directoarea Centrului Helios.

„Este nevoie în continuare de donatori“

În cazul în care unul dintre cei care donează sânge nu are nevoie de acest set de investigații poate să beneficieze de ele oricare alt membru al familiei sale. „Donatorul trebuie să fie tânăr și sănătos. Dacă persoana care donează sânge spune că nu are nevoie de aceste investigații poate beneficia de acestea un membru al familiei donatorului, poate au părinți, frați, unchi, bunici“, a adăugat Angela Cameniță.
Zlinic, în jur de 50 de persoane donează sânge în Centrul de Transfuzie Sanguină din Craiova. Mulți dintre aceștia vin pentru rudele aflate în spital și doar un număr mic pentru restul pacienților. Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova a trimis până acum mai multe doze de sânge către spitalele din București. „Noi am ținut și ținem mereu legătura cu Centrul de Transfuzie Sanguină din București. Ne-au solicitat în mai multe rânduri sânge și am trimis tot ce am putut. Este nevoie în continuare de donatori. Acum, în medie, pe zi, în jur de 50 de persoane donează, dar ar fi nevoie de un număr tot mai mare de persoane. Cea mai mare nevoie este de sânge pentru grupele B3 Rh netativ și pozitiv, AB4 negativ și 0 negativ. Sperăm să se mobilizeze câți mai mulți oameni în perioada următoare“, a precizat Mirela Dodocioiu, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS