10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoua clădire a Tribunalului Dolj ar putea fi gata în ianuarie

Noua clădire a Tribunalului Dolj ar putea fi gata în ianuarie

Constructorii au terminat lucrările la exteriorul clădirii (Foto: Claudiu Tudor)
Constructorii au terminat lucrările la exteriorul clădirii (Foto: Claudiu Tudor)

Judecătorii Tribunalului Dolj s-ar putea muta într-o clădire modernă la începutul anului 2016, când se estimează că vor fi încheiate lucrările la noul sediu al instanței de pe strada Brestei din Craiova. Până în prezent, constructorul a realizat aproximativ 75% din lucrări.

Lucrările pentru extinderea sediului Tribunalului Dolj au început în mai 2014, iar, potrivit contractului, constructorul  Bog’Art are doi ani la dispoziție ca să predea clădirea „la cheie“. Mai exact, termenul de finalizare a lucrărilor este 12 mai 2016.
Asta nu l-a oprit însă pe ministrul justiției să-și dea cu părerea în două rânduri despre data la care ar putea fi gata noua clădire a Tribunalului Dolj.
Astfel, în iulie 2014, la două luni de la începerea lucrărilor la noul sediu al Tribunalului Dolj, doi miniștri au venit la Craiova pentru a anunța… demararea lucrărilor de execuție. Este vorba de Robert Cazanciuc și Mircea Dușa, miniștrul justiției, respectiv ministrul apărării Naţionale.
Ministrul Cazanciuc a afirmat că executantul lucrărilor a promis că va termina clădirea în numai 12 luni (iulie 2015).
Ulterior, în aprilie 2015, ministrul Cazanciuc a venit din nou la Craiova, de data asta fiind însoțit de premierul Victor Viorel Ponta. Motivul vizitei a fost… finalizarea structurii de rezistenţă la obiectivul „Extindere Tribunalul Dolj“.
De data acesta, același Robert Cazanciuc a avansat un nou termen – decembrie 2015. „În decembrie, anul acesta, clădirea poate fi gata, cu șase luni mai devreme față de termenul contractual“, a declarat Robert Cazanciuc. Întrebat de Victor Ponta cine spune că lucrările vor fi terminate mai repede, ministrul Cazanciuc a răspuns: „Ritmul, constructorul și noi, ca finanțatori“.
Se pare că ministrul Cazanciuc a fost prea optimist, pentru că, potrivit reprezentanților Tribunalului Dolj, lucrările ar putea fi gata mai devreme, însă nu în decembrie, ci la jumătatea lunii ianuarie. „Vă comunicăm faptul că noul sediu al Tribunalului Dolj este finalizat în proporție de 75%, cu mențiunea că majoritatea lucrărilor care mai sunt de efectuat sunt la interior. Având în vedere graficul de lucrări aferent actului adițional la contractul încheiat cu Banca Mondială, se estimează că dată de recepție a noului sediu data de 11.01.2016“, au precizat judecătorii Tribunalului Dolj pentru Gazeta de Sud.
Clădirea care urmează să-i găzduiască pe magistrații Tribunalului Dolj se construiește cu bani de la Banca Mondială, în cadrul proiectului „Reforma Sistemului Judiciar“. Una dintre componentele acestui proiect a fost reabilitarea infrastructurii instanţelor, aici fiind inclusă și extinderea Tribunalului Dolj. Clădirea are patru etaje și cuprinde șase săli de ședință, opt camere de consiliu, o cameră pentru audierea martorilor sub acoperire, spații pentru arhivă, spații pentru deținuți, birouri pentru judecători, vicepreședinți și grefieri, o sală de ședințe, una de conferințe și o bibliotecă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS