19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA început organizarea de şantier pe Stadionul Municipal

A început organizarea de şantier pe Stadionul Municipal

Dirigenţia de şantier costă 300.000 de lei
Dirigenţia de şantier costă 300.000 de lei

Firma care a câştigat lucrările de construcţie a noului Stadion Municipal din Târgu Jiu a început lucrările de organizare a şantierului. A fost deja finalizată împrejmuirea în zona bulevardului Constantin Brâncuşi şi s-a trecut la montarea gardului de protecţie în zona de sud. În partea de vest a terenului, pe care va fi construită noua arenă, se află încă amplasată tribuna zero, care este lipită de Hotelul „Sport“, administrat de către Ministerul Tineretului şi Sporturilor. În prezent, încă se aşteaptă după anumite documente cadastrale, pentru cele două terenuri de tenis de câmp dinspre sediul Primăriei Târgu Jiu, precum şi după hotărârea de guvern prin care să fie aprobată execuţia de lucrări în zona hotelului administrat de către ministerul de resort. Tot printr-o hotărâre de guvern va fi cedat autorităţilor locale ştrandul de lângă hotel, închis de mai mulţi ani.

Vor să găzduiască meciuri europene

Potrivit primarului din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, cea mai mare parte a lucrărilor la noua arenă se vor desfăşura anul viitor. Edilul îşi doreşte ca stadionul să fie gata cât mai repede, pentru ca echipa Pandurii să se întoarcă la Târgu Jiu, acum evoluând pe arena din Drobeta Turnu-Severin. Termenul de execuţie a lucrărilor este însă de 18 luni şi pe lângă stadion vor mai fi realizate lucrări complexe care vizează construcţia unei parcări subterane. De asemenea, lucrări care vor necesita timp vor fi şi cele de la hotelul de patru stele care va intra în componenţa noii arene. Viceprimarul Aurel Popescu a spus că lucrările la arena propriu-zisă se vor desfăşura rapid, însă la hotel şi la parcarea subterană se va lucra mai mult.
„Organizarea de şantier este aproape gata. La stadion nu va dura mult. După ce se va trece de fundaţii, se va veni cu subansamble şi se va merge mai mult pe montaj până la acoperiş. Vor urma lucrările la interior şi finisajele. Vom avea şi spaţii comerciale. Spaţiile pentru vestiare şi ce mai trebuie pentru o arenă care să găzduiască partide din Europa League, până la nivelul de semifinale“, a menţionat viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu.

Restricţii rutiere din cauza lucrărilor

Din cauza lucrărilor de împrejmuire, autorităţile din Târgu Jiu au instituit restricţii rutiere în zonă, începând de joi. „Începând cu 22 octombrie, ca urmare a executării lucrărilor de reabilitare a Stadionului Municipal, administratorul drumului a dispus închiderea circulaţiei rutiere pe strada Traian, pe sectorul de drum cuprins între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj şi Muzeul de Artă, până la finalizarea lucrărilor. De la această restricţie, fac excepţie autovehiculele IPJ Gorj şi SRI, precum şi autovehiculele cu regim prioritar menţionate în OUG nr. 195/2002, republicat, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau misiuni care au caracter de urgenţă“, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS