19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAmănunte şocante despre poliţiştii care luau mită de la traficanţii de cărbune

Amănunte şocante despre poliţiştii care luau mită de la traficanţii de cărbune

Poliţiştii îi vizau pe toţi şoferii, nu numai pe cei care transportau cărbune
Poliţiştii îi vizau pe toţi şoferii, nu numai pe cei care transportau cărbune

Poliţiştii care opreau în trafic maşinile care transportau cărbune ilegal pentru a lua mită procedau în mod similar şi cu alţi conducători auto. Ancheta în dosar scoate la iveală detalii în privinţa modului de operare al oamenilor legii, care nu protejau numai reţeaua de traficanţi de cărbune, ci luau mită şi de la alţi conducători auto indisciplinaţi.
Este vorba despre agenții Nicolae Milodin, Gheorghe Milodin, Constantin Manolache și Ștefan Găman, cercetaţi în dosarul „Mafia Cărbunelui“. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au stabilit că oamenii legii care aveau datoria de a sancţiona încălcarea legislaţiei rutiere procedau exact invers, dacă în schimb primeau şpagă de la şoferii care doreau să îşi păstreze permisul auto.

Iertaţi în situaţii grave

Șoferii dispuşi să scoată bani din buzunar erau iertați chiar dacă circulau pe interzis, dar și în alte cazuri grave.
„Agentul de poliție îl oprește pentru control pe un bărbat care conduce un autovehicul înmatriculat în județul …, solicitând atât documentele mașinii, cât și certificatul de producător (probabil transporta produse agricole). Polițistul îi aduce la cunoștință contravenientului faptul că este pasibil de sancțiune….., iar acesta îi promite mită, pentru a nu-l sancționa… polițistul acceptând…
Imediat, polițistul îi restituie documentele, fără să mai întocmească proces-verbal de contravenție, iar conducătorul auto se deplasează la mașina personală, de unde revine la autospeciala de poliție, având asupra sa mai multe bancnote, a căror cupiură nu se distinge. În mod corect persoana trebuia sancţionată pentru «defecţiuni la sistemul de iluminare». De asemenea, se prevede pedeapsa complementară a reţinerii certificatului de înmatriculare (cu drept de circulaţie timp de 15 zile pe baza dovezii de reţinere a certificatului)“, se precizează în încheierea Tribunalului București, care a dispus arestarea preventivă a polițiștilor amintiţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS