30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCu sprijinul cititorilor GDS, Edi Suditu va ajunge la clinica din Turcia

Cu sprijinul cititorilor GDS, Edi Suditu va ajunge la clinica din Turcia

Foto: Claudiu Tudor
Foto: Claudiu Tudor

Povestea băieţelului în vârstă de patru ani, din Craiova, care nu-şi doreşte jucării, ci visează la ziua în care va merge, publicată în Gazeta de Sud, pe 19 august, în articolul Eduard Suditu are nevoie de sprijin – Un băiețel visează la ziua în care va putea să meargă a impresionat cititorii.
Ca de fiecare dată, aceştia au reacţionat, oferind sprijinul financiar de care părinţii au nevoie pentru a-şi duce copilul pentru investigaţii amănunţite la Centrul Medical Anadolu din Istanbul, Turcia. În numai câteva ore, în contul familiei Suditu au ajuns 6.000 de lei şi 50 de euro. Cea mai mare parte din banii necesari, 5.000 de lei, au fost donaţi de Camera Notarilor Publici Craiova, restul banilor au fost viraţi de persoane care doresc să-şi păstreze anonimatul.
„Am citit articolul apărut în Gazeta de Sud şi am rămas impresionaţi de povestea acestui copil. Este dureros atunci când vorbim de drama prin care trece un copil. Suferi când plânge un copil, dar atunci când este bolnav şi are nevoie de sprijin…
Orice persoană sau instituţie care are posibilitate financiară ar trebui să sprijine astfel de cazuri. Am hotărât să îi acordăm suma de 5.000 de lei, bani de care familia a estimat că are nevoie pentru a ajunge la medicii de la clinica din Turcia.
Ne dorim din tot sufletul ca acest copil să fie preluat de cei mai buni specialişti, să fie operat, să meargă. Are acest drept! Eduard trebuie să aibă o viaţă normală. Am luat această decizie împreună cu toţi colegii mei în colegiul director. Nu este pentru prima dată când oferim sprijin celor aflaţi în nevoie. Au mai fost cazuri mai mult sau mai puţin mediatizate.
De altfel, avem şi o asociaţie a notarilor olteni, adunăm fonduri pentru a ajuta persoane aflate în nevoie, fie că este vorba de colegi de breaslă sau de alte persoane care într-un fel sau altul au legătură cu profesia de notar“, a precizat Ilie Victor Florea, preşedintele Camerei Notarilor Publici Craiova.
Cu sprijinul acordat de Fundaţia GdS, Polystart şi de membri ai clubului Rotary Craiova Probitas, Eduard Suditu a trecut deja de o intervenţie chirurgicală vitală, cea pe care mulţi medici au privit-o extrem de riscantă, cea de cavernom de venă portă, varice esofagiene. Urmează acum rezolvarea malformaţiei grave de la picioare: artrogripoză genum recurvatum bilateral, picior varus equin bilateral, luxaţie şold bilateral.

Cum puteţi ajuta:

Cei care doresc să intre în legătură cu familia Suditu o pot face sunând la numerele de telefon 0767.27.33.10 sau 0771.108.180 sau pot dona orice sumă în contul:
COD SWIFT: RNCBROBU
COD BIC: RNCB BCR
cod IBAN: RO11RNCB0138141754640001- LEI
RO 81RNCB0138141754640002 – EURO
RO54RNCB0138141754640003 – USD

Titular cont: Suditu Andrei Eduard

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS