18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLift nou pentru alimente la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

Lift nou pentru alimente la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

Hrana bolnavilor nu va mai merge cu liftul pentru pacienţi (FOTO: Eugen Măruţă)
Hrana bolnavilor nu va mai merge cu liftul pentru pacienţi (FOTO: Eugen Măruţă)

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu doreşte să separe cât mai mult circuitul de transport al hranei de zonele folosite de personalul medical, pacienţi sau aparţinători. În acest sens, va fi achiziţionat un lift special pentru alimente dotat cu o platformă, care va fi utilizat numai pentru transportul hranei destinate bolnavilor internaţi în unitatea medicală. Potrivit conducerii unităţii medicale din Târgu Jiu, Spitalul nr. 3, care este găzduit în clădirea de şase etaje din strada Progresului, a fost dotat încă de la început cu un lift pentru alimente proiectat să transporte o sarcină de maximum 320 de kilograme, însă acesta este extrem de vechi şi trebuie să fie înlocuit, nemaifiind în folosinţă de ceva timp. Pentru a respecta circuitele impuse în regulamentul de organizare şi funcţionare internă, valabile şi pentru acreditare, şefii Spitalului Judeţean au alocat suma de peste 50.000 de lei pentru achiziţionarea unui nou lift pentru transportul alimentelor la Spitalul 700, cum mai este cunoscut. Firma care va obţine contractul respectiv va avea obligaţia să monteze noua platformă hidraulică în termen de şase luni. Nu numai liftul pentru alimente trebuie înlocuit, ci şi lifturile pentru transport persoane, acestea fiind de mult depăşite. De altfel, în urmă cu mai mulţi ani, o asistentă medicală şi-a pierdut viaţa după ce a fost prinsă în uşile liftului de la Spitalul Judeţean.

Noi spaţii administrative pentru personal

Şi pentru personalul administrativ, conducerea unităţii medicale din Târgu Jiu a alocat fonduri pentru amenajarea de noi birouri. În zona actualelor birouri de la Spitalul 700 se va muta şi extinde spitalizarea de zi, iar spaţiile administrative vor fi amenajate prin construirea a încă unui etaj în zona de est a unităţii medicale. „În cursul anului 2015, în spațiile în care își desfășoară activitatea personalul administrativ din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu se va amenaja spitalizarea de zi. Pentru buna funcționare a activității administrative din cadrul Spitalului 700, se impune amenajarea unui nou spațiu administrativ, în care își va desfășura activitatea întregul personal administrativ, format din minimum 20 de birouri, sală de ședințe, grupuri sanitare etc. Amenajarea spațiilor administrative propuse se va realiza prin extinderea, pe verticală, a construcției cu regim de înălțime P, aflată în partea de est a clădirii spitalului. Spaţiul administrativ se va realiza prin etajarea grupului gospodăresc care se află în incinta spitalului, lângă imobilul – centrală termică existentă. Suprafaţa ce se poate amenaja are aproximativ 760 mp“, potrivit documentaţiei întocmite pentru realizarea proiectului de amenajare a spaţiilor.

Acord-cadru pentru achiziţia de medicamente

În ceea ce priveşte îmbunătăţirea actului medical, unitatea medicală din Târgu Jiu a alocat suma de aproape șapte milioane de lei, fără TVA, pentru achiziţia de medicamente. În acest sens va fi încheiat prin licitaţie un acord-cadru pe 24 de luni, cu şase furnizori. Achiziţia vizează un lot de 137 de medicamente pentru tractul digestiv şi metabolism, tulburări gastrointestinale funcţionale, betablocanţi, imunoseruri şi imunoglobuline şi psiholeptice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS