29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCalea București - trotuare sparte, pietoni pe carosabil

Calea București – trotuare sparte, pietoni pe carosabil

Porțiuni mari din trotuarele unuia dintre cele mai mari bulevarde ale orașului Craiova sunt făcute praf de săptămâni bune. În locul căilor de acces pietonal sunt șanțuri și mormane de pământ, lăsate de constructorii care se ocupă de reabilitarea zonei și a liniei de tramvai. Trecătorii sunt nevoiți să meargă pe carosabil, riscând să fie loviți în orice moment de autoturismele din trafic sau să meargă prin spațiile verzi din fața blocurilor.

De săptămâni bune, craiovenii care locuiesc pe Calea București sau au trecere prin zonă sunt nevoiți să meargă pe carosabil sau prin spațiile verzi. Trotuarul cuprins între poșta din Valea Vlăicii și KFC este impracticabil. În locul căii de acces pentru pietoni acum sunt șanțuri și mormane de pământ lăsate în acest fel de constructorul care lucrează la reabilitarea străzii Calea București și a liniei de tramvai. Pietonii nu au de ales decât să meargă pe carosabil, riscând în orice moment să fie loviți de autoturismele din trafic.

Pietoni nevoiți să meargă pe carosabil

Aceeași situație este și în zona Viitorul, tot pe Calea București. De o lună, pe trotuar sunt șanțuri și grămezi de pământ. „Sunt aproape două luni de când au săpat șanțurile astea pe trotuar. Lumea trebuie să ia atitudine. Am înțeles că se pun prin aceste șanțuri cablurile de la tramvai“, spune un comerciant din zona Viitorul. „Trotuarul stă așa de peste o lună. Eu merg cu copilul zilnic către locurile de joacă și sunt nevoit să merg pe carosabil. Zilele trecute chiar am fost atins de o mașină. Ne descurcăm cum putem dacă nu avem acces pe zona destinată pietonilor. Pe muncitori i-am văzut aici doar când au spart și de atunci nu mai știm nimic. Ei sunt executanți și nu prea ne-au dat lămuriri. Nu știu pentru ce s-au săpat aceste șanțuri“, explică Liviu Moanță, proprietar în blocul R5 de pe Calea București.
„Eu locuiesc aici, la bloc. Trotuarul este impracticabil. Au mai trecut muncitorii, au zis că vin să bage cablul, dar nu au mai ajuns. Ne încurcă rău, trece lumea, mai trec persoane cu copii în cărucior. Nu ai pe unde să mergi“, spune Ion Rujan, un craiovean care stă pe Calea București.

Nici amenda nu-i mișcă din loc

În ciuda faptului că cei care se ocupă de reabilitarea bulevardului, a zonei pietonale și a liniei de tramvai au fost amendați recent de Poliția Rutieră, aceștia nu au luat nici o măsură să urgenteze eliberarea trotuarelor.
„Amenzile date constructorilor care lucrează pe Calea București mi se par normale. Ei trebuie să se conformeze. Le găsesc vină constructorilor, dar le găsesc și scuze. Ei ne cer să le închidem strada. Noi nu putem să închidem Calea București, care este o arteră principală de circulație a orașului. Suntem presați și de termenul la care trebuie să finalizăm lucrările“, a declarat pentru GdS, administratorul municipiului Craiova, Radu Preda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS