5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCetățenii care fac risipă de apă vor fi debranșați de la rețea

Cetățenii care fac risipă de apă vor fi debranșați de la rețea

Locuitorii din Târgu Jiu trebuie să-şi raționalizeze consumul de apă potabilă în această perioadă pentru a nu fi debranșați de la rețea. Conducerea Aparegio Gorj, operatorul de servicii de apă şi canalizare, a demarat deja o serie de controale pentru depistarea celor care fac risipă de apă. Este vorba, în special, de cetățenii care locuiesc la case și care, mai ales seara și pe timp de noapte, udă grădinile.
Din cauza acestora, presiunea scade la robinete, consumul de apă fiind extrem de mare în această perioadă, în care temperaturile au fost foarte ridicate. Cei care locuiesc la bloc, în special la etajele superioare, au cel mai mult de suferit, din cauza celor care risipesc apa cu udatul grădinilor. Aceștia spun că, de cele mai multe ori, fie rămân de tot fără apă, seara, după ora 18.00, fie presiunea este foarte scăzută.
„Am demarat o serie de controale pentru depistarea celor care fac risipă de apă, iar în cazul în care vor fi depistați a treia oară consecutiv că udă grădinile, vor fi debranșați de la rețeaua de apă. Ies toţi odată şi udă. Noi tratăm aceeaşi cantitate de apă. Am pornit cu toate contoarele şi facem măsurători. Noi dacă îi găsim de două ori că udă, a treia îi debranşăm direct. Am mers cu informări, cu înştiinţări, şi oamenii ştiu că nu trebuie să ude cu apă potabilă prin grădini, în timp ce altora abia le curge la robinet. Dacă au fântâni, să ude, dacă nu, o să fie debranşaţi“, a declarat Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio Gorj.
Directorul Aparegio Gorj, Traian Pătrăşcoiu, a mai declarat că situația este cu atât mai gravă cu cât există și proprietari care-și udă grădinile fără a avea măcar contorizat consumul de apă. În continuare se fac demersuri pentru ca proprietarii depistați că fură apă să intre în legalitate. Traian Pătrășcoiu afirmă că, numai în ultima perioadă, peste 500 de contracte au fost încheiate cu operatorul regional de apă și canal din Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS