5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrări întârziate în Defileul Jiului

Lucrări întârziate în Defileul Jiului

Defileul Jiului rămâne sub semnul întrebării (Foto: Eugen Măruţă)
Defileul Jiului rămâne sub semnul întrebării (Foto: Eugen Măruţă)

Autorităţile judeţului Gorj sunt nemulţumite de prestaţia constructorului angajat să modernizeze DE 79, ce traversează Defileul Jiului. Şoseaua trebuie reabilitată pe o lungime de peste 30 de kilometri. Constructorul ar fi trebuit să asfalteze fără oprire, însă lucrările trenează de ceva vreme. Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, a făcut public faptul că firmele care execută asfaltarea şoselei se află în întârziere cu lucrările.
„Eu sunt foarte supărat pe constructor. După părerea mea, lucrările sunt întârziate. Trebuie să vină şi domnul Narcis Neaga să vedem ce decizii pot fi luate. Eu i-am comunicat deja nemulţumirile mele domnului Tudor de la Secţia locală a Drumurilor Naţionale. Pe tronsonul Bumbeşti-Jiu – Petroşani nu se stă bine deloc. Este o întârziere. Trebuie să vedem cum facem să îi determinăm pe constructori să se apuce de treabă. Este un drum strategic. Traversează Defileul Jiului şi este de importanţă maximă pentru transportatori. Oamenii aşteaptă un drum normal, nu unul plin de gropi şi mereu în construcţie. Dacă se mai şi blochează circulaţia, rutele oculitoare sunt mai lungi cu 200 de kilometri“, a declarat Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj.

Contract de 185 de milioane de lei

Lucrările de modernizare a Drumului Naţional 66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani au fost demarate anul trecut şi au o valoare de aproape 185 de milioane de lei. Contractul a fost obţinut prin licitaţie de un consorţiu condus de societatea spaniolă Copisa Constructora Piraneica, în colaborare cu firmele Chirulli Andrea Impresa Individuale (din Târgovişte) şi Coremi Inter SA (din Târgu Jiu). Drumul Naţional 66, în lungime de 32,5 kilometri, face legătura între judeţele Gorj şi Hunedoara. Lucrările ar fi trebuit să fie reluate de luna trecută, când pentru câteva zile au fost instituite şi restricţii la circulaţie, apoi au fost ridicate. Drumul este foarte greu de parcurs mai ales pe tronsonul Lainici – Petroşani. În mod normal, lucrările trebuie finalizate până în luna noiembrie a acestui an, însă autorităţile sunt sceptice în privinţa respectării acestui termen de către constructorul spaniol, mai ales că lucrările sunt executate mai puțin de 50%. Tot o firmă din Spania modernizează şi DE 79 pe tronsonul Rovinari – Bumbeşti-Jiu, însă lucrările au un grad de realizare de peste 80% şi vor fi gata în acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS