8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Mischii a semnat contractul de execuție pentru un parc fotovoltaic

Primăria Mischii a semnat contractul de execuție pentru un parc fotovoltaic

Contractul pentru construcția unui parc fotovoltaic care să deservească localitățile Mischii și Șimnicu de Sus (Dolj) și Vulpeni (Olt) a fost semnat miercuri de primarul comunei Mischii, Gheorghe Popa (dreapta).
Contractul pentru construcția unui parc fotovoltaic care să deservească localitățile Mischii și Șimnicu de Sus (Dolj) și Vulpeni (Olt) a fost semnat miercuri de primarul comunei Mischii, Gheorghe Popa (dreapta).

Comunele doljene Mischii și Șimnicu de Sus și comuna Vulpeni din Olt vor avea un parc fotovoltaic funcțional de la începutul anului viitor. Primarul din Mischii, Gheorghe Popa, a semnat, miercuri, contractul de execuție pentru acest parc, care va fi executat de firma Electrogrup SA din Cluj-Napoca. „Societatea are la dispoziție zece zile pentru proiectare. Noi preconizăm că undeva pe la mijlocul lunii mai va fi demarată și execuția. Termenul de finalizare este, după cum știm, luna decembrie 2015. Până atunci, trebuie să fie gata parcul, altfel pierdem banii din fonduri europene. La licitație s-au înscris firme din Italia, Germania, dar și din România, din București, Prahova și Cluj. Cea din Cluj-Napoca a oferit, însă, prețul cel mai mic“, a explicat primarul din Mischii.
Proiectul, realizat din fonduri europene, cu o contribuție de 2% a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Mischii-Vulpeni, a fost realizat de Primăria Mischii, care a alocat și un teren de 2,5 hectare pe care va fi construit parcul. Societatea câștigătoare va proiecta, construi, instala și pune în funcție acest parc, care va furniza energie electrică pentru iluminatul public, dar și pentru instituțiile publice din cele trei comune.
Economiile realizate vor fi, conform estimărilor, de 600.000 de lei pe an pentru toate cele trei primării. Pe mai departe, dorința edililor este să mărească acest parc prin accesarea de noi fonduri europene, de data aceasta pentru extinderea de parcuri fotovoltaice, pentru a asigura energie electrică și pentru locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS