5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 80 de brazi confiscaţi şi amenzi de 60.000 de lei pentru tăiere şi transport ilegale de lemn

Dolj: 80 de brazi confiscaţi şi amenzi de 60.000 de lei pentru tăiere şi transport ilegale de lemn

În perioada 5 – 19 decembrie, poliţiştii doljeni în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Dolj şi ai Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare, sprijiniţi de efective de jandarmi, au acţionat în judeţul Dolj, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase şi în special a „Pomilor de Crăciun”.
Acţiunile s-au desfăşurat în pieţele şi târgurile din judeţul nostru, însă au fost efectuate şi controale în fondurile forestiere şi în trafic.
În urma controalelor efectuate au fost constatate 11 fapte de natură penală precum şi  alte 59 fapte de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 60.000 lei.De asemenea, oamenii legii au confiscat 46 mc material lemnos precum şi 79 pomi de Crăciun.
În noaptea de 09 spre 10 decembrie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Amărăştii de Jos şi personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Dăbuleni, i-au depistat pe S. Sever, de 27 ani, S. Colorado, 22 ani, L.Nicu, 22 ani, C. Dragotă, 25 ani, Z. Petre, 23 ani, S. Ş., 17 ani, T. E., 16 ani, T. L., 15 ani, din comuna Amărăştii de Jos,  care tăiaseră ilegal 9.167 mc., esenţă salcâm. Celor în cauză li s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii  tăiere ilegală de material lemnos. Cantitatea de 9.167 mc lemn, esenţă salcâm, a fost predată Ocolului Silvic Dăbuleni.
De asemenea, în data de 18 decembrie, în  urma controlului efectuat în piaţa din municipiul Băilești, a fost depistat B. Valerică, de 55 ani, din Băilești, care vindea pomi de Crăciun fără documente prevăzute de normele legale privind circulația materialelor lemnoase. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 2.000 lei, iar cei 50 de pomi de Crăciun au fost confiscați şi valorificați de către Direcția Silvică Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS