30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Profesor reclamat la Poliţie pentru că ar fi bătut un elev

Gorj: Profesor reclamat la Poliţie pentru că ar fi bătut un elev

Liceul Tehnologic din Roşia de Amaradia
Liceul Tehnologic din Roşia de Amaradia

Un elev în vârstă de 16 ani de la Liceul Tehnologic din Roşia de Amaradia, judeţul Gorj, a depus plângere la poliţie, acuzându-l pe unul dintre profesorii şcolii că l-a lovit. Dascălul vizat este Cristinel Faităr, profesor de matematică şi director al Liceului din Roşia de Amaradia. Acesta susţine că nu l-a lovit pe copil şi că elevul chiuleşte de la ore şi este indisciplinat. Potrivit unor reprezentanţi ai unităţii şcolare din Roşia de Amaradia, elevul ar fi făcut gălăgie la ora de matematică, iar profesorul i-ar fi cerut să facă linişte şi să se mute în altă bancă. În momentul în care copilul a refuzat, dascălul i-ar fi tras o palmă. În urma plângerii primite, la unitatea de învăţământ a sosit un echipaj de poliţie pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate la unitatea de învăţământ. „La data de 09.12.2014, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Roşia de Amaradia au fost sesizaţi de un elev în vârstă de 16 ani, de la liceul din localitate, cu privire la faptul că în timpul unei ore de curs a fost agresat fizic de către profesorul de la clasă. Urmare a sesizării, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşiri infracţiunii de purtare abuzivă”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj.

Un alt elev bătut luna trecută

Pe lângă reprezentanţii poliţiei din comună, la Roşia de Amaradia va ajunge şi o comisie de anchetă din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. De fapt, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar vor reveni la Liceul Tehnologic din Roşia de Amaradia, după ce luna trecută la unitatea de învăţământ au fost raportate probleme. Atunci un elev de clasa a X-a a fost bătut de alţi elevi, după ce a fost implicat într-o altercaţie cu un coleg mai mare cu un an. ISJ Gorj a făcut o verificare şi urmează să ia o decizie în legătură cu cele întâmplate.

Tot la Liceul Tehnologic din Roşia de Amaradia, în urmă cu doi ani un elev s-a accidentat grav în timpul orelor de curs. Edilul Liviu Cotojman a solicitat ISJ Gorj să ia măsuri în ceea ce îl priveşte pe managerul unităţii şcolare, însă şefii Inspectoratului Şcolar nu au decis nimic în acest sens.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS