Clinica de Cardiologie crește văzând cu ochii

Angajații asocierii de firme Polystart - Concas Buzău au ajuns la nivelul întâi al clădirii, iar până la Crăciun vor să încheie execuția plăcii peste acesta (foto Claudiu Tudor)


https://www.youtube.com/embed/oEJRB5R3DFM

Clinica de Cardiologie, care este construită în curtea Spitalului Județean de Urgență Craiova, este aproape de a intra în graficul lucrărilor. Zeci de muncitori încearcă să termine până la Crăciun etajul I al clădirii, după ce la începutul lucrărilor a apărut o intervenție neprevăzută la o conductă de apă. Constructorul are ca termen data de 15 august 2015 pentru a încheia lucrarea finanțată exclusiv din banii Consiliului Județean Dolj.

Lucrările la Clinica de Cardiologie Inter-vențională și Chirurgie Cardiovasculară, care se construiește în curtea Spitalului de Urgență din Craiova, vizavi de Unitatea de Primiri Urgențe, au ajuns la primul etaj. Asta după ce asocierea de firme Polystart – Concas Buzău a fost ținută în loc câteva săptămâni de apariția unei lucrări neprevăzute la o conductă de apă. „Pe 15 august s-a dat ordinul de începere a lucrărilor din partea Consiliului Județean (CJ) Dolj. La început am avut o problemă cu o conductă de apă care era pe amplasamentul construcției, dar nu se știa despre ea. A trebuit să începem cu o deviere a rețelei de apă, care era inclusă în proiect, dar nu era propusă să o executăm chiar la începutul lucrării. Acest fapt a întârziat puțin începerea lucrărilor la structura de rezistență. În rest, nu au fost probleme, s-a lucrat într-un ritm bun. La ora actuală, facem cofrajul și pregătim armarea, cofrarea și turnarea plăcii peste etajul I“, a explicat ing. Florin Pușcău, șef de șantier din partea constructorului Polystart.

Pasarela se va executa pe trei tronsoane

Partea inedită a lucrărilor și utilă pacienților și personalului medical o reprezintă pasarela care va traversa aleea de acces către Unitatea de Primiri Urgențe. „Pasarela se va executa pe trei tronsoane. Unul va fi construit pe clădirea cea nouă, la care lucrăm noi acum, al doilea va fi peste aleea care leagă clădirea nouă de spital, iar al treilea tronson va fi pe acoperișul terasei de la clădirea veche. Pasarela va fi din structură metalică, îmbrăcată în sticlă, și va face legătura între Clinica de Cardiologie și Secția de Cardiologie din spital“, a precizat Pușcău.

Dotările din clădire


În momentul de față, 35 de angajați, printre care dulgheri, fierari și muncitori necalificați, încearcă să termine, până la Crăciun, execuția plăcii peste etajul I. La final, clădirea va avea, la parter, încăperi de deservire specifice, săli de consultații, saloane, sală de mese și grupuri sanitare. La etaj sunt prevăzute o cameră pentru un angiograf, două săli de operație, o zonă de terapie intensivă și spații deservente. Accesul de la un etaj la altul se va face prin casa scării, dar și prin două lifturi aflate de o parte și de alta a acesteia, care vor urca până la opt metri înălțime, inclusiv la nivelul pasarelei.

Construcția Clinicii de Cardiologie trebuie încheiată până la data de 15 august 2015. Ea va avea o suprafață construită de circa 2.000 de metri pătrați. Valoarea lucrării, suportată integral din bugetul Consiliului Județean Dolj, este de 11,7 milioane de lei plus TVA (circa 3,3 milioane de euro).

Câștigătorul pentru extinderea UPU, în așteptare

În ceea ce privește anunțarea câștigătorului pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, aceasta este încă în așteptare. Unul dintre ofertanți a depus o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) privind respingerea ofertei sale ca fiind inacceptabilă și neconformă, însă aceasta a fost respinsă pentru nedepunerea garanției de bună conduită. Licitație este, așadar, încă în așteptare.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 6 decembrie 2014

Actualitate

» Canada intenţionează să elimine vizele pentru toți cetățenii din UE
» Guvernul amână cu încă cinci ani dreptul călătorilor de a fi despăgubiţi la întârzieri CFR
» SUA întârzie retragerea a 1.000 de militari din Afganistan
» Preşedintele CJ Buzău, prins în flagrant luând mită
» Mandate de arestare pentru cele 11 persoane reținute în dosarul Mediapro
» Grecia: Scriitorul Menis Koumandareas a fost găsit mort în locuinţa sa
» Negocierile cu FMI pe tema deficitului bugetar au fost reluate astăzi
» Crinuţa Dumitrean, fosta şefă a ANRP, rămâne în arest
» Românii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Nicolae
» Cod Galben de inundații pentru râuri din județele Dolj, Olt și Mehedinți
» Comori din adâncuri
» „În 1983 şi 1992, premiul Nobel trebuia să poarte un nume românesc: Marin Sorescu“, de Ion Jianu – Editura EIKON Cluj 2014
» Marin Sorescu, 18 ani de nemurire

Local

» Mehedinţi: Gala Premiilor de Excelenţă la Drobeta Turnu Severin

Dolj

» Bărbat din comuna doljeană Coşoveni bolnav de Alzheimer, căutat de familie
» CAO repară „eroarea“ de pe Aleea III Bariera Vâlcii
» Lucrările la cartierul chinezesc ar putea începe în ianuarie
» Clinica de Cardiologie crește văzând cu ochii
» Prof. dr. Eugen Moţa, șeful Clinicii de Nefrologie a Spitalului Județean de Urgență Craiova – „Ne lipsesc multe medicamente și materiale sanitare“
» Călărași, o comună aflată în continuă schimbare
» Șoferii craioveni au învățat că centura le poate salva viața
» Metoda „Accidentul“ l-a trimis zece ani la pușcărie
» Întreruperi energie electrică de luni
» Lipsesc sau nu bani de la CAR-ul Căminului pentru Persoane Vârstnice?

Gorj

» Gorj: Elevii de la Şcoala Novaci au construit o seră din sticle de plastic
» Asistentă medicală, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă
» Şeful IPJ Gorj, acuzat de abuz în serviciu
» Anchetă internă la primărie după reţinerea şefului de la Investiţii

Sport

» Baschet (m): CSM Oradea – SCM-U Craiova, scor 75-68, în Liga Naţională
» Fotbal – Pandurii Târgu Jiu a luat o gură de oxigen în jocul cu Rapid (update, declaraţii)
» Meciul 13 a fost cu ghinion pentru Săndoi şi Cârţu
» Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ a falimentat
» Petre Grigoraș, la ultimele două jocuri pe banca pandurilor
» Echipele craiovene evoluează în deplasare
» România porneşte spre titlul european
» Fotbal – Rezultate, clasamente

Magazin

» Horoscopul săptămânii viitoare
» Ia te uită!
» Bancul zilei
» Ochiul uman poate percepe lumina infraroşie

Top